224 mahalle bekçisi alımı başvuruları başladı

224 mahalle bekçisi alımı başvuruları başladı

224 mahalle bekçisi alımı başvuruları başladı

6 Nisan 2016 tarihinde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayınlanan kamu personel alımı ilanına göre Hakkari il merkezi ile ilçelerinde görevlendirilmek üzere 224 Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacak. Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımına başvurular 6 Nisan 2016 tarihinde başlamış olup 25 Nisan tarihine kadar devam edecektir. Alınacak bekçi kadro dağılımı Hakkari merkez 55, Yüksekova 125, Şemdinli 31 ve Çukurca 13 olarak açıklandı.

Alınacak olan bekçiler 772 Sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu kapsamında Emniyet Hizmetleri Sınıfında görevlendirilecekler. Bekçi alımına İlkokul, Ortaokul, Lise, Önlisans ve Lisans mezunları başvuru yapabilecek. KPSS şartı aranmamaktadır.

Başvuru yapabilmek için; Türk vatandaşı olmak, askerlik görevini yapmış olmak, en az ilkokul mezunu olmak, kamu haklarından yasaklı olmamak ve 30 yaşından büyük olmamak gerekiyor. Başvurular İl ve İlçe Emniyet Müdürlüklerine şahsen ve istenilen belgelerle birlikte yapılacak. Başvuruları kabul edilerek sözlü sınava girmeye hak kazananlar 4-5 Mayıs 2016 tarihlerinde açıklanacak.

Sözlü sınav 7 Mayıs 2016 tarihinde Hakkari Emniyet Müdürlüğünde yapılacak sonuçları ise 9 Mayıs 2016 tarihinde açıklanacak. Başarılı olanlar 11 Mayıs 2016 tarihinde yazılı sınava girecekler. Aynı gün sınav sonuçları Valilik internet adresinden ilan edilecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.