23. Dönem POMEM 10 bin lisans ve önlisans mezunu polis alımı başvuru sonuçları

23. Dönem POMEM 10 bin lisans ve önlisans mezunu polis alımı başvuru sonuçları

23. Dönem POMEM 10 bin lisans ve önlisans mezunu polis alımı başvuru sonuçları BEKLENİYOR

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Polis Akademisi Başkanlığı (PA) tarafından 23. dönem polis meslek eğitim merkezleri aday başvuru, seçme ve değerlendirme sınavı kılavuzu kapsamında ön başvuru sonuçlarının çok kısa bir zamanda açıklanması bekleniyor.

PEKİ POMEM SINAVLARI NASIL OLUYOR?

POMEM SINAV AŞAMALARI

Ön Sağlık Kontrolü
Ön sağlık kontrolü adaylar arasında en çok merak edilen ve bu konu hakkında en çok soru sordukları bölümdür. Adından da anlaşılacağı gibi ön sağlık kontrolü detaylı olmayan bir sağlık taraması diyebiliriz. Bu tarama Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre yapılır.
Bu yönetmeliğe göre adayların polis olmasına engel teşkil eden herhangi bir iz, yara, yanık vs. gibi durumların olup olmadığına bakılır.

Ön sağlık kontrolünde adaylar hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur” veya “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” şeklinde karar verilir. “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar hakkında gerekçe belirtilir ve bu adaylar bir sonraki sınav aşamasına geçemezler.

Fiziki Yeterlilik Sınavı

 
Fiziki Yeterlilik Sınavı adayın fiziki durumunu bizzat yerinden görmek için yapılan sınavdır. Adından da anlaşılacağı gibi adayların efor sarf ettiği tek aşama Fiziki Yeterlilik Sınavıdır. Adaylar bu bölümde Polis Akademisi Başkanlığı tarafından önceden hazırlanmış ve adaylara duyurulmuş bir parkur üzerinde kurulan, gerekli istasyonları geçerek bir puan almaya çalışırlar.

2018 POMEM Fiziki Yeterlilik Parkuru


23. Dönem POMEM Fiziki Yeterlilik Aşamaları
POMEM parkuru içersinde 7 adet istasyon vardır. Bu istasyonlar sırasıyla aşağıdaki gibidir;

1. Jimnastik tahtası
2. Lastik İçersinden Geçme
3. Ağırlık Taşıma
4. Sağlık Topu Dokunma
5. Takla Etabı
6. Slalom Koşu
7. Engel Altından ve Üstünden Geçme
Bütün istasyonları geçen adaylar bitirdikleri sürelere göre puan alırlar. Adayların fiziki yeterlilik sınavından geçebilmeleri için yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alması gerekir. Puanlama sistemi erkek ve kadın adaylar için farklıdır.

Mülakat Sınavı
Fiziki yeterlilik sınavından başarılı bir şekilde geçen adayları bekleyen sıradaki aşama mülakat sınavıdır. Adayların en çok çekindiği aşama mülakat sınavıdır. Bunun nedeni mülakat sınavından alınan puanın adayların POMEM kazanmasında belirleyici olmasıdır.

Mülakat aşamasında adayların çeşitli özellikleri taşıyıp taşımadıkları belirlenmeye çalışılır. Adaylara, soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaya sorular sorulabilir. Bu aşamada adayların aşağıdaki özelliklerine bakılır;

a) Konu hakkında bilgi düzeyi,
b) Kendisinden istenileni kavrama,
c) Özgüveni,
ç) İfade etme yeteneği,
d) Beden dilini kullanma becerisi,
Yukarıdaki kriterlerin her biri yirmi puan olmak üzere toplam yüz tam puan üzerinden puanlama yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alması gerekir.

Yukarıdaki sınav aşamalarının hepsini başarılı bir şekilde geçen adaylar belirli bir puan alır ve aldıkları bu puan başarı sıralamalarını oluşturur. Adayların asil ve yedek olarak sıralanmalarında etkili olana bu puanın oluşma şekli; adayın KPSS puanının %25’i, fiziki yeterlilik sınavı puanının %25’i ve mülakat sınavı puanının %50’sinin toplamıdır.

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.