24 kasım öğretmen indirimleri

24 kasım öğretmen indirimleri

24 kasım öğretmen indirimleri

PTT’NİN KAMPANYASI BAŞLADI
PTT A.Ş, öğretmenler için 17-23 Kasım arasında ticari gönderiler hariç, postaya verilen yurtiçi kargo, APS kurye gönderilerinde yüzde 25 indirim imkanı sağlıyor. 

MART SONUNA KADAR İÇ HAT UÇUŞ İNDİRİMİ
Türk Hava Yolları (THY) öğretmenlerin iç hat yolculuklarında bilet ücretinde indirim yapacak.Türk Hava Yolları yayınladığı yazıda şu ifadelere yer verdi:
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı görev yapan öğretmen ve aileleri için ortaklığımız olan TK iç hat seferlerinde (Anadolu Jet seferleri dahil) her yıl olduğu gibi 20 Kasım 2017 ile 31 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacak direkt ve aktarmalı seferlerde business ve ekomoni kabin seyahetlerde (promosyon ücret seviyeleri hariç) geçerli olmak üzere aşağıdaki şartlarda yüzde 25 iç hat öğretmen indirimi yapılmasına karar verildi:
- 20 Kasım 2017-31 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek seyahetlerde uygulanması, 20 Kasım 2017-24 Mart 2018 tarihleri arasında biletleme yapılması,
- Tek bir rezervasyon kaydında aynı soyada sahip en az 1 yolcu, en fazla 4 yolcu için rezervasyon yapılmış olması.

ÜCRETSİZ AKVARYUM GİRİŞİ
Öğretmenler 24-26 Kasım tarihleri arasında, 3 gün boyunca İstanbul Akvaryum’u giriş bedeli ödemeden, ücretsiz ziyaret edebilecek. Öğretmenlerin beraberindeki misafirlerine de girişte yüzde 40’a varan indirim uygulanacak. Öğretmenlerin, ücretsiz giriş için öğretmen kartını göstermesi yeterli olacak.

TELEFERİKLE ULAŞIM
Uludağ ile Bursa arasında yarım asırdır alternatif ulaşım sağlayan teleferik, 20-26 Kasım’da öğretmenleri ücretsiz taşıyacak. Teleferik A.Ş Genel Müdürü Erdal Ey, Türkiye’nin istikbalinin öğretmenlerin tutuşturduğu eğitim meşalesiyle daha aydınlık olacağını belirtti. 

SARIKAMIŞ’TA ‘HATIRA ORMANI’, VEZİRHAN’DA FİDAN DİKİMİ
Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bir araya gelen öğretmenler ve orman muhafaza memurları, ilçede görev yapan 824 öğretmenin her biri adına bir fidan dikerek “24 Kasım Öğretmenler Hatıra Ormanı” oluşturdu. Etkinliğe katılan Sarıkamış Orman İşletmesi Müdür Yardımcısı Şener Arifoğulları, “Amacımız öğretmenlerimizin adının yaşayacağı bir hatıra ormanı oluşturmak. Bu nedenle öğretmen arkadaşlarımız ve personelimiz ile sarıçam, huş ve ladin fidanı diktik” dedi.

Bilecik’in Vezirhan Beldesi’nde de 24 Kasım Öğretmenler Günü anısına fidan dikimi yapılacak.  Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, “24 Kasım Öğretmenler Günü anısına beldemizde boş bulunan arazilere fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“BUL-KAZAN” KAMPANYASI
Yeşilyurt Alışveriş ve Yaşam Merkezi(AVM) Öğretmenler Günü’ne özel “Bul-Kazan” kampanyası düzenliyor. Öğretmenler Günü’ne özel gerçekleştirilecek kampanya kapsamında 22-26 Kasım tarihleri arasında toplamda ya da tek seferde 150 TL ve üzeri alışveriş yapan Lucky Card sahipleri fiş ya da faturalarını danışma bankosunda işletip, birinci katta kurulacak olan dijital ekranda Bul-Kazan oyununu oynayacak. 20 kutucuğun olduğu ekranda sırasıyla kutuları açacak olan müşteriler aynı hediyelerin bulunduğu kutucukları açtıklarında o hediyenin sahibi olacaklar. Birçok hediye seçeneğinin bulunduğu kampanyada ziyaretçiler eğlenirken hediyeler kazanacaklar. AVM ziyaretçilerinin ister bir mağazadan, isterlerse farklı farklı mağazalardan yapacakları alışverişlerinin toplamı 150 TL’ ye ulaştığında, yapmaları gereken tek şey Lucky Card bankosuna uğramak.

81 İLE BİRER HEDİYE
Milas Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, 81 ilde 81 öğretmene, Milas’ı hatırlatacak özel hediyeler gönderilecek. ‘Hediyem 81 ilin 81 öğretmenine’ adlı proje kapsamında hazırlanan koliler, öğretmenlere gönderilecek. Kaymakam Eren Arslan, “81 ilimizde 81 öğretmenimizin bizzat isim ve adreslerine ulaştıracağımız bu kolilerin içerisinde ilçemizin simgeleşmiş ürünlerinden sadece birkaçı var. Öğretmenlerimize yazdığımız mektup da kolinin içerisinde yer alıyor” dedi.

ANKARA, İSTANBUL VE KEPEZ’DE SERGİ
Kepez Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ‘24 Kasım Öğretmenler Günü Resim Sergisi’ düzenlendi. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde açılan resim sergisindeki eserler, Kepez’deki okullarda görev yapan öğretmenler tarafından yapıldı. Çoğunluğu resim öğretmeni olan eğitmenler, çeşitli tekniklerde yaptıkları 40’a yakın resim çalışmasını bu sergide bir araya getirdi. Çok sayıda öğretmenin katılımıyla açılan sergi 30 Kasım’a kadar gezilebilecek.

Ankara’da öğretmenlik mesleğinin tarihsel gelişimini gösteren “Öğretmenim” adlı fotoğraf sergisi açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı işbirliğinde, Türkiye’nin eğitim-öğretim tarihinde okul ve sınıf ortamlarını yansıtan siyah-beyaz fotoğraflar Ankara Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde sergileniyor. Serginin açılışında Ankara Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri de bir müzik dinletisi sundu.

İstanbul’da ise, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, il genelinde görev yapan öğretmenlerin eserlerinden oluşan sergi, Anadoluhisarı Sabancı Öğretmenevi’nde açıldı. Açılış törenine İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay ve İstanbul genelinde görev yapan öğretmenler katıldı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, öğretmenlerin her zaman hatırlanarak desteklenmesi gerektiği inancında olduğunu paylaşan belirterek, “Öğretmenleri desteklemek, çocuklarımızın geleceği açısından büyük bir realite olarak karşımızda duruyor. Genellikle birçok etkinlikte öğrencilerimizin faaliyetleri sergilenir ama bu hafta öğretmenlerimizin eserlerini sergiliyoruz” dedi.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.