24 Şubat 2020 Altın Fiyatları

24 Şubat 2020 Altın Fiyatları

REKOR ÜSTÜNE REKOR! ÇEYREK ALTIN 560 TL'Yİ GÖRDÜ!

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve gün geçtikçe yayılmaya devam eden koronavirüs internetteki altın fiyatlarını etkiledi. Piyaasada her hafta 500 lira civarı işlem gören çeyrek altın, 528’e kadar çıktı.

560’A KADAR ÇIKTI
İnternette ise bu rakam 560’ları buldu. İnternetteki altın satış fiyatlarının ilk kez bu kadar yükseldiğini belirten uzmanlar, bu durumun altın piyasasındaki oynaklıktan kaynaklandığını ve bazı firmaların zarar riskini göze alamadığından fiyatları bu denli yukarı çektiğini söyledi. İnternetten altın satan firmalar daha önce piyasanın 5-10 TL altında satış yapıyordu.

“ALIŞ – SATIŞ ARASINDAKİ MAKASI AÇIYOR”
Altın Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, “Gözümüz kulağımız korona virüsünde. Piyasayı çok fazla tedirgin ediyor” ifadelerini kullandı. Altın fiyatının an be an değiştiğini söyleyen Tüketici Başvuru Merkezi Başkanı Aydın Ağaoğlu ise, “Satıcı, sattığı ürünün eline geçen parayla yerine koyamayacağını hissettiği anda alış-satış fiyatı arasındaki makası açıyor” dedi.

SAHTE ALTIN ÇIKABİLİR
İnternetten altın almanın tüketiciler açısından riskli bir durum olduğunu hatırlatan Ağaoğlu,” Tüketici paketi açtığında içi boş çıkabilir. İçinde sahte altın çıkabilir, gramajı eksik olabilir. Böyle bir durumda tüketicinin hak araması oldukça güçleşecektir” ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.