242 bin polise kötü piyango

242 bin polise kötü piyango

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, şark görevini tamamlayan polis memurlarını ikinci kez şark hizmetine gönderme hazırlığı 242 bin üyeli teşkilatta tedirginlik yarattı.

Ancak Emniyet, emekliliğine 3 yıldan az kalan personelini kapsam dışı bıraktı. İkinci şark piyangosu 3 bin deneyimli polis memurunu vuracak. Bölgeye gönüllü olarak gitmek isteyen memurlar, istedikleri illere atanacak.
 
Hürriyet'in haberine göre, terör riskinin ve toplumsal olayların yoğun olduğu Doğu-Güneydoğu illerine deneyimli polis takviyesi yapmak ve artan ihtiyacı karşılamak için ikinci şark görevi uygulamasına hazırlanan Emniyet, gelen tepkiler üzerine atama kriterlerinde yumuşamaya hazırlanıyor.
 
1997 yılından önce şark hizmetini tamamlayan 15-20 yıllık polis memurlarını kapsayan 2. Şark görevi uygulamasından, emekliliğine 3 yıldan az kalan memurlar muaf tutulacak. Emniyet yetkilileri, 2. şark görevlendirmesi kapsamında 3 bin polis memurunun Doğu ve Güneydoğu illerine atanacaklarını belirttiler. Bazı polis memurlarının maddi nedenlerle veya memleketlerine yakın olma isteğiyle 2. şark görevini 'gönüllü' olarak kabul ettiklerini ifade ettiler. 
 
İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin imzasıyla 81 il valisine gönderilen 2. bölge genelgesinde "Daha önce 2. bölge illerde görev yapmış ve mesleğinde en az 15 yıllık birikimi olan, tecrübeli, bölgeyi tanıyan genel hizmet ve diğer branşlı personel de atama planlamasına dahil edilmiştir" denilmişti. İstanbul'daki 36 bin polis memurundan 19 bininin bu kapsama giriyor olması tedirginlik yaratırken, Emniyet bürokratları "19 bininin bu tanımlaya uyması onların tamamının gönderileceği anlamına gelmiyor. Bu tamamen ihtiyaca göre yapılacak bir uygulama. Bizim hesaplarımıza göre 2. şark görevine 3 bin kişinin gönderilmesi yeterli görünüyor" dediler. 
 
GÖNÜLLÜYE TERCİH ŞANSI
 
2.bölge hizmetini daha önceden tamamlamış olan ve 2013 yılı genel atama dönemi itibariyle 1. bölgede üç yılı tamamlamış olanlar yönetmeliğin 24. maddesi kapsamında kendi isteğiyle ikinci bölge illerine yeniden atanmak isteyebilecek. Bu kapsamdaki personel için tercih grubu ve sayısında herhangi bir sınırlandırma olmayacak.
Hürriyet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.