25. Dönem POMEM 10 Bin Kişi Alım Tarihi Açıklandı

25. Dönem POMEM 10 Bin Kişi Alım Tarihi Açıklandı

25. Dönem POMEM 10 Bin Kişi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konu ile ilgili yaptığı açıklamayı katıldığı bir canlı yayında ilan etti ve halihazırda geçen hafta içerisinde 2500 kişinin Arnavutköy’de POMEM kapsamında mezun edildi.

Bakan Soylu; FETÖ olayından sonra verilen eğitimin 4 aya düşürüldüğünü ve yeni alımların 6 ay eğitimle devam edeceğini açıkladı.

Alımlara dair tarih planlamalarının da sonuna gelindiğini belirten Bakan Soylu; kademeli olarak 6 ay ve 8 aya çıkartılacak eğitim kapsamında 25. Dönem POMEM alımları için Ağustos ve Eylül aylarında alımların yapılacağını müjdeledi

Lise Mezunu polis alımı da yapılacak

Bakan Soylu, ''Ama belli bir sayıda alım yapacağız. Hazırlıkları sürüyor. Lise mezunu olanları da alacağız. Ama bir KPSS şartı olacak. Bu kardeşlerimiz de KPSS'ye girsinler. Kadın özel hareket adayları için KPSS puanın düşürülmesi söz konusu.'' dedi.
Özel harekat alımında marjı açtığınızda gelen talebin 30 katı olduğuna dikkat çeken Bakan Soylu, ''10 bin alım yaptık 300 bin kişi başvurdu. 8 bin bekçi alımına 280 bin kişi müracaat etti. Bu noktada da eleme yapmak zorlaşıyor. Belki yüksek okul mezunlarında bunu arkadaşlarımla konuşacağım 70 olan barajı bunu 65'e düşürebiliriz. Yaşla ilgili bir düzenleme yaptık.'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum