2500 Polis Memuru Alımı Online Başvuru

2500 Polis Memuru Alımı Online Başvuru

2500 Polis Memuru Alımı Online Başvuru


Polis Akademisi Başkanlığı 27 Nisan 2016 tarihinde beklenen polis memuru alımının kılavuzunu yayınladı. Geçtiğimiz günlerde alım yapılacağını duyuran kurum ilerleyen süreçte açıklayacağı başvuru işlemlerini yayınladı. memurlarahaber.com sitesi olarak sizlere süreci izah etmeye çalışalım.

Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri parasız yatılı ve resmi üniformalıdır. Öğrencilerin iaşe, ibate ve sağlık giderleri ile diğer istihkakları Devletçe karşılanır. Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim-öğretim süresi iki yıldır. Yüksekokuldaki eğitim-öğretimi başarı ile bitiren öğrencilere, Polis Meslek Yüksekokulu Ön Lisans Diploması verilir. Yüksekokul öğrencilerinin aday memur olarak atanmaları için öğrenim süresini başarıyla tamamlamaları ve eğitim sonunda Başkanlıkça yapılacak sınavda başarılı olmaları şarttır.

Polis Memuru alımı için başvuru şartları nelerdir: 2016 yılı içinde ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan YGS-1, YGS-2, YGS- 3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6, puan türlerinden herhangi birinden 270 ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak şart. Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü olanların Eş ve Çocukları için, 150,000 puan başvuru yeterli olacak.

18 yaşını tamamlamış ve 26 yaşından gün almamış olmak yani 31 Aralık 1991 tarihi ile 01 Ekim 1998 tarihleri arasında doğmuş olanların başvurusu alınacaktır. Erkekler en az 167 cm, bayanlarda en az 162 cm boyunda olmak şart. Beden kitle indeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olanlar öğrenciliğe kabul edileceği bildirildi.

Sınav ücreti olarak belirlenen 75 TL Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halkbank Gölbaşı Şubesi/Ankara TR 53 0001 2009 3850 0080 0000 15 IBAN numaralı hesaba yatırılacaktır. Yalnızca Halkbank Şubelerinden ve Halkbank ATM’lerinden başvuru ücreti yatırılabilecektir. Adayların sınav ücretini yatırırken kendi adlarına T.C. kimlik numarası ile birlikte, 2016 yılı Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) giriş sınavı için ücret yatırdıklarını belirtmeleri gereklidir. Emniyet teşkilatı personelinden şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocukları sınav ücreti yatırmayacaktır.

Adayların internet üzerinden ön başvurularını yaptıktan sonra Şahsen Başvuru-Evrak Teslimi ile Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavları 06-17 Haziran 2016 (12 Haziran 2016 Pazar günü hariç) tarihleri arasında yapılacaktır. İnternet üzerinden ön müracaat son bulduktan sonra, adayların şahsen başvuru ve sınav yeri tarihleri 01 Haziran 2016 günü Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfasından ilan edilecektir. Adaylar, 06-17 Haziran 2016 tarihleri arasında kendilerine verilen randevu gününde başvuru sırasında istenilen belgeler ile birlikte sınav giriş belgelerinde belirtilen yerde hazır bulunmaları gereklidir.

PMYO Giriş Sınavına internet üzerinden başvurular, e-devlet kapısı hesapları ile başvuruda bulunacaklardır. E-devlet kapısı şifresi, şahsen başvuru ile, PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.