26 BİN PERSONEL ALIMI GÜNCEL İLANLAR EYLÜL 2017

26 BİN PERSONEL ALIMI GÜNCEL İLANLAR EYLÜL 2017

26 BİN PERSONEL ALIMI GÜNCEL İLANLAR EYLÜL 2017

Gerek, Devlet Personel Başkanlığı tarafından Gerekse kurumların kendi İnternet sayfalarından ve Resmi Gazete'den yapılan duyurulara göre bir çok kamu kurumu veya kamu kuruluşu bünyelerinde bulunan memur personel eksikliklerini karşılamak adına alım gerçekleştiriyorlar. Şu anda aktif olan ilanlara göre kamuya yaklaşık 25 bin memur personel alımı yapılıyor. Bu duyuruya sevinecek olan binlerce aday hemen başvurularını yapmaya başlayacaklar ve hatta bazı memur adayları ise başvurularını yaptılar bile. Başvuru şartları ve sınav zamanları, hangi kurumlar alım yapacak? KPSS şartı aramayan kurumlar ve adaylarda aranan şartlar hepsi haberimizde.

HANGİ KURUMLAR ALIM YAPACAK: Kamuya alımlarda bir çok kurum veya kuruluş alım yapmaktadır. Bu kadrolardan en çok alımı yapan kurum Askeri Personel olarak Milli Savunma Bakanlığıdır. Bunun dışında, TÜBİTAK, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu, ÇAYKUR, İl Ödel İdareleri, Çeşitli üniversite ve Belediyeler, TÜVASAŞ, Kamu Gözetimi Kurumu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları, TSE, İçişleri Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, HKK, DKK, KKK ve bir çok kamu kurumu alım yapıyorlar.

BAZI KURUMLAR KPSS ŞARTI ARAMIYOR! Kamuya alım yapan kurumların bazıları Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı arasa da bazı Kamu Kurum veya Kuruluşları bünyelerine alım yaparken KPSS şartı aramıyorlar. Özellikle Askeri personel alımlarında, TÜBİTAK, Farklı belediyeler, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, TÜSEB gibi kurumlar adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı yerine diğer nitelikleri taşımalarını bekliyorlar. Ancak Söz konusu olan bazı alımlarda ise adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranıyor. Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı arayan kurumlar ise en az lise mezunu seviyesinden başlayarak Lisans mezunu adaya kadar alım yapmaktadır. Şu anda alım yapan kurumlar adaylardan 2016 veya 2017 yılına ait ÖSYM tarafından yapılan Kamu personeli Seçme Sınavından puan şartı aramaktadır. Lise mezunları için lise düzeyinde KPSSP94, Önlisans mezunları için Önlisans düzeyinde KPSSP93 ve Lisans mezunları için Lisans düzeyinde KPSSP3 puan türlerinden en az 60 puan aranmaktadır. Bazı kurumlar baraj puanı en az 70 veya 80 olarak ta belirlemektedir.

ADAYLARDAN ARANAN DİĞER ŞARTLAR: Adaylar KPSS dışında genel olarak taşımaları gereken bazı niteliklere sahip olmak zorundadırlar. Genel olarak kamuya alımlarda 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, belirtilen yaş şartını taşımaları, yapılacak olan arşiv araştırması ve güvenlik soruşturmasında olumlu sonuç verecek olan adaylar, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, engelli alım ilanı değilse eğer görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmaması, alım yapılacak olan kadro derecesine göre kadro eğitim seviyesini tamamlamış olmak, Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranıyorsa belirtilen en az puan seviyesinde puan almış olmak şartları aranmaktadır. Adaylar mutlaka bu şartlara uygun olmalıdırlar. Bir çok kamu kurumu adaylardan mutlaka bu şartları aramaktadır.

BAŞVURU ŞEKLİ, ZAMANI VE SINAV: Kamuya alımlarda adayların dikkat etmesi gereken en önemli noktalardan biriside mutlaka başvurularını başvuru tarihleri içerisinde yapmak zorundadırlar. Kurumun ilanda belirtmiş olduğu başvuru zamanları dışında yapılan başvurular dikkate alınmaz. Adaylar başvuru tarihleri içerisinde kurumun belirttiği şekilde, şahsen, posta yolu ile, e-mail ile veya elektronik ortamda başvuru yapabilirler. Başvuru şeklini tamamen kurum ilanda belirttiği şekilde yapmak zorundasınız. Başvurusunu yapmış olan adaylar kurumun belirlediği tarihte kurum tarafından yapılacak olan açıklamayı beklemelidirler. Bu açıklamada kuruma yapılan başvuruların kimlerin kazandığı ve kimlerin kurum tarafından yapılacak olan Giriş sınavına katılacakları belirtilmektedir.

TÜM BU İLANLARA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.