26 Şubat 2020 Depremleri

26 Şubat 2020 Depremleri

MALATYA'DA KORKUTAN DEPREM!

Malatya'nın Kale ilçesinde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden hissedilirken vatandaşlar korku ve paniğe kapıldı. Malatya Valisi Aydın Baruş herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirtti.

 
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinden alınan bilgilere göre Malatya’nın Kale ilçesinde dün gece deprem korkutan deprem meydana geldi.

DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ BELLİ OLDU
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre, saat 02.03’te merkez üssü Malatya’nın Kale ilçesinde 4,9 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi.
Depremin 14,29 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.


 
MALATYA VALİSİ’NDEN AÇIKLAMA
Malatya Valisi Aydın Baruş, yaptığı açıklamada depremin ardından herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını kaydetti, hasar tespit çalışmalarının başlatıldığını ifade etti.

Vali Baruş, vatandaşları hasarlı binalara girmemeleri konusunda uyardı.

ÇEVRE İLLERDEN HİSSEDİLDİ
Kale ilçesinin sınır olduğu Elazığ’da deprem kuvvetli olarak hissedildi. Deprem nedeniyle bir çok kişi uykudan uyanıp sokağa çıktı. 24 Ocak’ta 6,8’lik deprem yaşanan kentte bugünkü 4,9’luk deprem sırasında korku ile 4 kişinin yüksek girişli ve birinci kattaki balkonlardan atladığı öğrenildi.

Yaralanan 4 kişi ile birlikte panik atak geçiren 2 kişiye sağlık ekipleri müdahale etti. Durumları iyi olan yaralılar ambulanslarla kentteki hastanelere sevk edildi.

“91 KONUT HASARLI”
Depremin merkezine 2,73 kilometre mesafedeki Çanakçı Mahallesi’nin Muhtarı Metin Bozkuş, “Burası depreme en yakın yerleşim alanı. Depremin bulunduğu alana yaklaşık 3 kilometre mesafedeyiz. Çok şükür şu ana kadar can kaybımız yok. Vatandaşlarımız çadırda kalıyor. Jandarmamız da gelip sordu, bu son depremden dolayı sıkıntımız yok. Önceki depremden (24 Ocak) dolayı evlerimiz çok hasar gördü, 91 konut ağır hasarlı.” ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.