2828 SAYILI KANUN KAPSAMINDA TERCİH YAPACAKLARIN DİKKATİNE !

2828 SAYILI KANUN KAPSAMINDA TERCİH YAPACAKLARIN DİKKATİNE !

2828 SAYILI KANUN KAPSAMINDA TERCİH YAPACAKLARIN DİKKATİNE !

2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında istihdam edilecekler için tercih kılavuzu 16/10/2017 tarihinde yayımlanmış olup, kılavuzda konuya ilişkin olarak açıklama yapılmış olmakla birlikte bu yerleştirme işlemlerine kimlerin başvurabilecekleri hususunda kamuoyunda tereddüt oluştuğu Başkanlığımıza yapılan başvurulardan anlaşılmaktadır.
 
  Bu yerleştirme işlemleri 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun ek 1 inci maddesi kapsamında yapılmakta olup, yerleştirme işlemlerine katılabilecek hak sahiplerinin kimler oldukları bu Kanun ile belirtilmiştir. 
 
Kanuna göre hak sahibi olabilmek için;
 
1) Hakkında korunma veya bakım tedbir kararı alınmış olmak,
2) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının sosyal hizmet modellerinden en az iki yıl süre ile yararlanmış ve reşit olduğu tarih itibariyle de bu hizmetlerden yararlanmaya devam ediyor olmak,
3) 18 yaşının dolduğu ve korunma ya da bakım tedbir kararının sona erdiği tarihten itibaren iki yıl içinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına başvurmak
gerekmektedir.
 
Bu sebeple, yapılacak yerleştirme işlemlerine yalnızca yukarıdaki şartları taşıyan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca hak sahibi olduğu belirlenen kişiler katılabileceklerdir. 
 
Kişilerin KPSS’ye katılmış olmaları veya herhangi bir gerekçe ile şimdi veya daha önce sosyal yardım almaları veya herhangi bir şekilde devlete ait yurt veya pansiyonlarda kalmaları, kişilere bu yerleştirme işlemlerinde  tercih yapma hakkı vermemektedir.
 
Bu sebeple, adayların öncelikle Devlet Personel Başkanlığının http://euygulama.dpb.gov.tr/dpb_web/shcek_kontrol.aspx
adresinde yer alan hak sahipliği sorgulama ekranından hak sahibi olup olmadıklarını sorgulamaları ve hak sahibi oldukları bilgisini görmeleri gerekmektedir. Bu ekranda yapılan sorgulamada hak sahibi olmadığı görülen kişilerin bu kapsamda tercihte bulunabilmeleri mümkün değildir.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.