29 Nisan Okullar Tatil mi

29 Nisan Okullar Tatil mi

29 Nisan Okullar Tatil mi

8.Sınıfta okuyan, 1 milyon 167 bin 854 öğrencinin katılımının öngörüldüğü ortak sınavlar, yurt içinde 970 merkezdeki 16 bin 176 okulda ve 92 bin 924 salonda, yurt dışında ise 15 merkezde ve 21 okulda; 27-28 Nisan (dün ve bugün) tarihlerinde gerçekleştirildi.

Milyonlarca 8.sınıf öğrencisi dün; Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi derslerinden sınava girdiler. Her dersten toplam 20’şer soru soruldu ve her ders için öğrencilere 40’ar dakika süre verildi. Bugün ise; Fen ve Teknoloji, Türkiye Cumhuriyeti İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil’den adaylar ter döktü. Geçmiş yıllara göre Matematik sorularının zor olduğu gözlemlendi.

İki günlük zorlu sınav maratonundan çıkan öğrenciler sorular kadar, 29 Nisan Cuma günü okulların tatil olup olmadığını da merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, şu an için 29 Nisan Cuma tatil değil. Olağanüstü haller ve özel durumlar dışında 8'inci sınıf öğrencileri kendi okulunda sınava girecek. Sınavın olduğu okullarda o günlerde ders işlenmeyecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.