3 Bin 258 Gardiyan Alımı Başvurusu Nasıl Yapılacak

3 Bin 258 Gardiyan Alımı Başvurusu Nasıl Yapılacak

3 Bin 258 Gardiyan Alımı Başvurusu Nasıl Yapılacak

Adalet Bakanlığı 'na bağlı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından 3258 infaz ve koruma memuru (gardiyan) alımı yapılacağı duyurulmuştu. Başvurular 19 Eylül 2016 günü başlayıp, 27 Eylül 2016 tarihinde sona ereceği açıklandı.

Başvurmak isteyen adaylar ilk olarak başvuru formunu doldurmaları gereklidir. Daha sonra doldurulan form ile istenen belgelerle beraber bulundukları İllerdeki Adliyelerden başvuru yapabilecekler. Aday bulunduğu ilin haricindeki bir İle başvurmak istiyorsa yine aynı yöntemle; bulundukları İllerdeki Adliyelere gerekli belgelerle giderek APS ücreti ödemek kaydıyla istedikleri sınav merkezlerine başvuru işlemini yapmış olacaklar.

CTE infaz ve koruma memurluğu (gardiyanlık) alımı için; En az lise veya dengi okul mezunu olmak, merkezî sınavın (KPSS- 2016 ve 2014) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 30 yaşını bitirmemiş olmak, (Lisans mezunları 01 Ocak 1986, Önlisans ve Ortaöğretim mezunları 01 Ocak 1984 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.) Erkeklerde 170 cm., kadınlarda 160 cm.’den kısa boylu olmamak, Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, Kamu Personeli Seçme Sınavından 70 ve daha yukarı puan almış olma şartı aranacaktır.

Adaylar bir unvan için sadece bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığının yapacağı sınava başvurabileceklerdir. Adaylar farklı unvanlara ilişkin personel istihdamına yönelik diğer ilanda aranan şartları taşımaları halinde; ayrı ayrı bu unvanlar için de aynı veya farklı adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına başvuru yapabileceklerdir.

BUNUN GİBİ MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum