3 Bin 750 TL Maaşla Torpilsiz Yüzlerce Memur Alınıyor

3 Bin 750 TL Maaşla Torpilsiz Yüzlerce Memur Alınıyor

3 Bin 750 TL Maaşla Torpilsiz Yüzlerce Memur Alınıyor

Aİle, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı KPSS 2019/6 tercihleri ile Ön Lisans mezunu 323 memur alımı yapacak. Bu kapsamda alımlar bakanlığı farklı illerde bulunan Taşra Teşkilatlarına alım yapılacak olup, Büro personeli, Diğer Sağlık Personeli, Destek Personeli pozisyonlarda yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

ÖSYM tercihleri ile adaylardan bazı genel ve özel nitelikler talep ediliyor. Bu yönde genel olarak, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gibi nitelikler aranıyor.

Özel olarak ise, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, 65 yaşını tamamlamamış olmak, Kadın hizmet birimlerinde çalışacak personelin, ilgili mevzuat gereğince tercihen kadın personel çalıştırılması gerektiğinden, "Cinsiyeti kadın olmak." şarttır.

LİSANS MEZUNU KADROLARI

4001 kodlu lisans mezunu memur alımında adaylar büro personeli kadrosunda istihdam edilecek.

ÖN LİSANS MEZUNU DÜZ MEMUR KADROLARI

3001 kodu ile ön lisans mezunu düz memur alımı yapılacak. KPSS puanı ile yapılacak memur alımında adaylar büro personeli kadrosunda istihdam edilecek.

MÜLAKATSIZ MEMUR ALIMI YAPILACAK

Büro personeli kadrolara KPSS puanı ile atama yapılacak. Alımlarda mülakat olmayacak.

2018 KPSS PUANI BAZ ALINACAK!

Adayların sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için, 2018-KPSS Ön Lisans) girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir. Yerleştirme işlemlerinde,önlisans mezunları için KPSSP93 puanı kullanılacaktır. Adaylar sınava girdikleri öğrenim düzeyindeki pozisyonlardan tercih yapmak zorundadır. Sınava girilen öğrenim düzeyinden mezun olamama ya da sınava girdikten sonra daha üst öğrenim düzeyinde diploma almış olmak gibi nedenlerle sınava girilen öğrenim düzeyinde değişiklik yapılması mümkün değildir.

KPSS TERCİHİ NASIL YAPILACAK?

Ön Lisans mezunu memur alımı ilanına başvuru yapacak adaylar başvurularına 21 Kasım 2019 tarihi ile ÖSYM merkezi yerleştirmesi ile tercih yapacaklardır. Tercih işlemleri en geç 27 kasım 2019 tarihine kadar ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

İLAN KILAVUZU İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum