3 Bin Nüfus Memuru Alımı Gündeme Taşındı!

3 Bin Nüfus Memuru Alımı Gündeme Taşındı!

3 Bin Nüfus Memuru Alımı Gündeme Taşındı!

E-Nüfus Sendikası Başkanı Ali Kart uzun zamandır adaylar tarafından beklenen 3000 nüfus memuru alımı ile ilgili sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu.

screenshot_34_9.jpg

Başkan Ali Kart "Sayın Bakanım Süleyman Soylu'ya Nüfus Çalışanlarının sorunlarına dikkat çekmek adına aşağıda bulunan soruları yöneltmek istiyorum:

1-Son yıllarda alımı yapılan Sözleşmeli personelin kaç tanesi başka kurumlarda görevlendirildi, kaç tanesi istifa etti?

2- 19 Ekim 2017 tarihinde çıkan Nüfus Hizmetleri kanunu değişikliği, 35.Madde ile tahsis edilmesine karar verilen 1600 kadronun alımı hala yapılmadı, bu alımın ne zaman yapılması planlanmaktadır?

3-Emniyetin parmak izi verilerinin Nüfus Müdürlükleri ile paylaşımı ne zaman tamamlanacağı bilgisini almak istiyoruz? Bu işlem hızını arttıracaktır, zira vatandaştan , biz daha önce Emniyette parmak izi vermiştik ,tekrar mı vereceğiz şikayeti almaktayız" ifadelerini kullandı.

e-Nüfus Çalışanları Sendikası “e-Nüfus Sen” Genel Başkanı Ali Kart Nüfus Çalışanlarının sorunlarını gündeme taşıdı ve 1600 kadro için alım ilanına çıkılmasının şart olduğunu belirtti.

 

Genel Başkan Ali Kart tarafından yayınlanan basın açıklaması şöyle;

Nüfus Çalışanlarının sorunlarına çözüm bulunmasını talep ediyoruz.

Nüfus Müdürlüklerinde, 2017 yılında başlayan çipli kimlik işlemi yoğunluğuna 2018 yılında sürücü belgesi ve pasaportun işlemlerinin eklenmesiyle, yoğunluğumuz her geçen gün daha da artmaktadır.

Ancak artan bu yoğunluğa rağmen, altyapısal eksikliklerimize ve personel eksiğimize henüz bir çözüm bulunmadı.

-19.10.2017 tarihinde çıkan Nüfus Hizmetleri kanunu değişikliği, 35.Madde ile tahsis edilmesine karar verilen 1600 kadronun alımı hala  yapılmadı, kaldı ki sürücü belgesi ve pasaport işleminin  bize devredilmesiyle en az 3000 personele daha ihtiyacımız var.

– Dijital arşiv kaydına geçilmesi ile her gün kütük defterine kayıt yapma işlemine son verilmesi yararlı olacak, iş yükü azalacak ve personelin daha verimli alanda görevlendirilmesini sağlayacaktır.

-Kaymakamlık binası dışında hizmet veren Nüfus Müdürlüklerine güvenlik kadrosu tahsis edilmesini bekliyoruz.

-Emniyetten alınan parmak izi verilerinin aktarımı henüz tamamlanmadı.İşlem için gelen vatandaşlardan daha önce Emniyette parmak izi vermiştim şeklinde şikayet almaktayız.  Verilerin devir işleminin bir an önce tamamlanması işlem hızını artıracaktır.

-İstanbul, Ankara , İzmir  ve Büyükşehirlerimiz başta olmak üzere, birçok Nüfus Müdürlüğümüz personel açığı ile hizmetleri yetiştirmeye çalışmaktadır.

Biz kurum olarak seçim dönemlerinde adres olaylarıyla ve kimlik yoğunluğu haberleri ile gündeme gelmek istemiyoruz. 

Şu ana kadar Nüfus personelimizin özverili çalışmaları ile 46 Milyonu geçen Çiplik kimlik dağıtımı yapıldı, ancak vatandaşımız bu yıl bitecek endişesiyle Nüfus Müdürlüklerine yığılmaktadır.

Buradan vatandaşa çağrımız, henüz değişimi bekleyen 36 milyon çipli kimlik var , bunun tüm ülkeye yayılmasının uzun yıllar alacağını bilmelerini istiyoruz.

 Nüfus Çalışanlarının da zor durumda olunduğunun bilinmesini ve sesinin duyulmasını istiyoruz.

Vatandaşımıza daha iyi hizmet verebilmek ve yaşanacak sorunların önüne geçmek adına bu açıklamayı bir borç biliyorum. 

Basına ve kamuoyuna saygılarımı sunuyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.