30 bin dolar TÜBA akademi ödülü için başvurular başladı

30 bin dolar TÜBA akademi ödülü için başvurular başladı

30 bin dolar TÜBA akademi ödülü için başvurular başladı

30 bin dolar TÜBA akademi ödülü için başvurular başladı 

Türkiye Bilimler Akademisi TÜBA Akademi Ödülleri

Türkiye Bilimler Akademisi’nin bilim insanlarını teşvik ve takdir misyonu kapsamında, 2015 yılında uluslararası düzeyde ihdas ettiği “TÜBA Akademi Ödülleri” bütün bilim insanlarına açıktır.

Uluslararası TÜBA Akademi Ödülleri her yıl 1) Fen ve Mühendislik Bilimleri, 2) Sağlık ve Yaşam Bilimleri ve 3) Sosyal ve Beşeri Bilimler olmak üzere üç kategoride aday gösterilenlere her kategoride bir ödül olarak verilmektedir. Uluslararası TÜBA Akademi Ödülleri ilgili alanda özgün, öncü ve çığır açıcı çalışmaları olan bilim insanlarına tevcih edilir ve her yıl ödüllerden bir tanesi, üç alan arasında dönüşümlü olarak, Türkiye veya Türkiye bağlantılı bilim insanlarına verilmektedir.

TÜBA Akademi Ödüllerine; TÜBA üyeleri, Türkiye’deki Üniversite Rektörlükleri, TÜBA’nın ilişkili olduğu Bilim Akademileri ve Akademiler arası kuruluşlar ve davet edilen diğer bilim kuruluşları ve bilim insanları tarafından aday gösterilebilir. Mevcut TÜBA üyeleri, çalışanları ve değerlendirme süreçlerinde yer alan bilim insanları aday gösterilemez.

Aday gösterilen bilim insanlarının çalışmaları ve katkıları üç ödül alanında oluşturulan TÜBA Ödül Komitelerince yerli ve yabancı hakem görüşleri alınarak değerlendirilmektedir. Değerlendirme sonucunda Komitelerin önerileri Akademi Konseyi’ne sunulur ve ödül sahipleri Akademi Konseyi tarafından belirlenir. Akademi Ödülü Madalyası, Akademi Ödülü Beratı ve takribi 30.000 USD para miktarından oluşan ödüller, T. C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek olan törenle sahiplerine tevcih edilmektedir

Akademi Ödülü Esasları (pdf)

2016 TÜBA Akademi Ödülü Sahipleri

2015 TÜBA Akademi Ödülü Sahipleri

Akademi Ödülü Madalyası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.