30 bin KORUMA MEMURU ALIMI NE ZAMAN OLACAK?

30 bin KORUMA MEMURU ALIMI NE ZAMAN OLACAK?

KORUMA MEMURU ALIMI NE ZAMAN OLACAK?

Binlerce kişinin merak ettiği koruma memuru alımı detayları yavaş bir şekilde belli oluyor. İç işleri bakanlığının yaptığı çalışmalar bitmiş durumda. Yeni hükümetin kurulmasıyla meclise sunulacak olan tasarı birçok kişinin umutlarını besliyor. İlk etapta 30 Bin kişinin alınması beklenen koruma memurluğunda alımlar için bazı ön koşullar gerekiyor. Alımların ilana verildiği anda sitemizde bulunacaktır.

Koruma memurluğu için gereken şartlar neler?

Fiziki olarak yeterlilik şartları bulunuyor. Erkeklerde Polis alımlarında olduğu gibi boy uzunluğunun en az 1,72 m, kızlarda ise 1,68 olmak zorunda. En az lise mezunu olması gereken adaylar, KPSS puanı olarak da 40-60 arasında isteniyor. Yaş konusuna gelecek olursak da 25 yaşından gün alınmaması gerekiyor.

Atanacakların 40 gün süreyle eğitim alması bekleniyor. Eğitim süresince masrafların devlet tarafından karşılanması bekleniyor. Adayların mülakatlardan geçtikten sonra görev alması halinde polisliğe geçme imkânları da bulunuyor.6 Yıl koruma memurluğu yapanlar kıdemli koruma memuru olabilecekler. Koruma memurluğunun nakil ile ilgili düşünülen taslak,  koruma memurunun 5 yıl çalıştığı başka bir kuruma nakil istemesine engel olacak.İlerleyen günlerde koruma memurluğuyla ilgili tüm haberlere sitemizden ulaşabilirsiniz. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum