30 Bin Polis Alımı Şartları İçin İmza Kampanyası Başlattılar

30 Bin Polis Alımı Şartları İçin İmza Kampanyası Başlattılar

30 Bin Polis Alımı Şartları İçin İmza Kampanyası Başlattılar

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 24, 25 ve 26. dönem POMEM kapsamında 30 bin polis alımı yapılacağını ifade etmesi ve 23. dönem pomem sonuçlarının açıklanması üzerine polis olmak isteyen adaylar 30 bin kişinin içine girebilmek için başvuruları beklemeye başladılar.

Polislik için aranan şartların fazla sıkı olduğundan şikayet eden adaylar şartların esnetilmesi için imza kampanyası başlattılar.. 

İşte o imza kampanyasında yazan açıklamalar:

BOY ŞARTI

"Birçok insan yıllardır hayalini kurduğu polislik mesleğine boyu tutmadığı için veda etmekte. İnsan bu hayata 1 kere gelir ve biz de bu şanlı meslekte yer almak istiyoruz. BOY SINIRININ 1.60'IN ALTINA İNMESİNİ İSTİYORUZ. 

Bizim elimizde değil kısa olmak. Evet biliyoruz polislik mesleği asil bir meslektir ve duruş da önemlidir ama emin olduğum bir şey varsa o da yüreğimizin boyumuzdan büyük oluşudur. Bizler de eşit şartlar altında mülakata girmek istiyoruz.


 
O yüzden BOY SINIRI'NIN düşürülebilecek en alt seviyeye DÜŞÜRÜLMESİNİ ve bizim gibi 15 temmuz günü ve sonrası dik duruşuyla meydanlarda yüreğini ortaya koyan vatan evlatlarına da bir şans tanınmasını talep ediyoruz."
YAŞ ŞARTI

"Polis meslek eğitim merkezleri emniyet teşkilatına polis memuru yetiştiren eğitim kurumları olup adaylarda aradığı şartlar arasında “Bayanlarda ve askerlik yapmayan adaylar için 28 , askerlik yapan adaylar için 30 yaşından gün almamış olma” ibaresi bulunmaktadır. Kpss puanı ile alım yapılan bu okullardaki alımlar geçmiş yıllarda yaşanan kpss kopya girişimleri nedeni ile durum açıklığa kavuşana kadar askıya alınmış ve telafiye yönelik hiçbir adım atılmadan normal seyrinde alımlara devam etmiştir. 2010 yılı alımlarından sonraki diğer alım 2012 yılı eylül ayında yapılmıştır ve 2011 yılında hiç alım yapılmamıştır. Bu alım yapılmayan süre boyunca binlerce kişi yaş şartını aşmış ve kendi kabahati olmayan bir nedenden dolayı Anayasal hakkı olan bu memurluğa başvuru hakkını yitirmiştir.

Emsal görülebilecek mesleklerde (Milli istihbar Teşkilatı , Zabıta ve sair memurluklar) yaş şartı olarak “35 yaş” şartı aramaktadır. Mağdur olan binlerce üniversite mezununun İdari mercilere yaptığı tüm başvurularin sonuçsuz kaldigini ve mağduriyetlerinin telafisinin her geçen gün daha da zorlaştigini ifade etmektedirler. Gerek tanınan hakların eşitlenmesi gerekse alım yapılmayan süre zarfında hakkını kaybeden kişilere haklarının iadesi amacı ile bu kurumlara başvuruda yaş şartının diğerler memurlukların yaş şartına eşitlenmesi ve bu adaletsizliğin giderilmesi gerektigini dile getiren mağdurların, Emniyet Genel Müdürlüğüne yapmış olduğu müracaatta polis memurlarinin ve askeri personelin yaptıkları görev itibariyle erken yipranmasi gerekçe gösterilmiştir. Fakat Genel kurmay başkanlığı askeri pozisyonlar icin yüksek lisans mezunlarinda 32 yaş şartı aramaktadir. Taktir edilebilecegi gibi tahsilin yıpranma üzerinde etkisi olamayacagindan 32 yaşındaki bir kişi de diğer tüm memurluklar gibi bu meslekleri de çok rahat yerine getirebilmektedir. Sonuç olarak Pomem alımlarında uygulanan yaş şartının 32 olarak düzenlenmesi ve başvurularda 1 Ocak tarihinin esas alınması binlerce üniversite mezununa bu kuruma basvuru hakkının iadesi anlamına gelecektir. "

KPSS ŞARTI

Günümüzde polislik için yaşı geçmiş (30,31 yaş) bir çok üniversite mağduru insanlar var ve vatanımız için seve seve can vermeye hazırlar. Yıllardır paralel yapının torpille insan almasından dolayı biz vatanseverlerin hakkı yendi.. Bize bu şansın verilmesini istiyoruz. KPSS şartının da 50 puana düşürülmesi talep edilmektedir.

RENK KÖRLÜĞÜ

"Günümüzde renk körlerinin askerlik görevlerini yapabiliği fakat kolluk kuvvetlerine personel olarak alınmaması gibi bir sorunla karşı karşıyayız. Renk körlüğü çoğu kişinin tahmin ettiği gibi her şeyi siyah beyaz görme değil çok karışık ve iç içe bulunan renkleri karıştırmaktır. Bunu günlük hayata etkisi olmamakla beraber kolluk kuvvetlerine çok büyük yararı vardır. Renk körleri kamuflajı normal gören insanlara kıyasla daha çabuk ayırt edebilmektedir.

2. Dünya savaşında renk körleri kahraman niteliği almışlardır bunun sebebi ise Renk körleri II. Dünya Savaşı sırasında savaş bombardıman uçaklarında gözlemci olarak görev yapmışlardır. Bunun sebebi bu kişilerin kuş bakışı olarak kamufle edilmiş stratejik noktaları net görebilmeleriydi. Bu özellikleri sebebiyle de gizlenmiş hedefleri görerek vazifelerini eksiksiz bir biçimde tamamlamışlardır. Renk körlüğü diğer ülkelerde bir hastalık değil askeri stratejilerde özel bir yetenek olarak görünmektedir. Bu ve bunun gibi yararları ve hiçbir zararı olmayan bu hastalığın, ülkemizin kolluk kuvvetlerinde yerini almak isteyen gençlerimize hak tanınmasını arz ediyorum. 2005 yılından sonra yeni yasa çıkartarak renk körlerine ehliyet verilebildiği gibi en kısa zamanda yeni yasa çıkarılmasını arz ediyoruz.

MEMURLARAHABER.COM ÖZEL HABER

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum