31 İLE GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI AMA

31 İLE GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI AMA

31 İLE GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI AMA... LİSTEYE GİREN BAŞKA İLLER DE VAR! İŞTE YASAK GELEN TÜM YASAKLAR

5 şehire giriş çıkış yasağı geldi!
Koronavirüsü tedbirlerine karşı alınan önlemlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla 30 ile araçla giriş çıkış yasaklandı. Bunun üzerine bazı şehirlerde kendiliğinden giriş - çıkışı yasak olan iller arasına girdi. İşte o iller...
 

 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı basın açıklamasında koronavirüs ile mücadele kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak’a giriş çıkışların yasaklandığını bildirdi.

15 GÜN SÜREYLE YASAKLANDI
Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tadbirler genişletildi. Alınan yeni karara göre; 30 büyükşehir ile akciğer hastalıklarının yoğun olarak görüldüğü Zonguldak’a giriş-çıkışlar 15 gün süreyle yasaklandı.

GİRİŞ-ÇIKIŞ YASAĞI OLAN İLLER
Yapılan açıklamaya göre, “Büyükşehir statüsündeki 30 il (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ile Zonguldak için; kara, hava ve deniz yolu ile (toplu ulaşım aracı, özel araç ve yaya vb.) yapılacak tüm giriş/çıkışlar 03 Nisan 2020 Cuma günü saat 24.00’den itibaren 15 günlük bir süre için geçici olarak durdurulacaktır. Bu illerimizde yaşayan/bulunan tüm vatandaşlarımızın belirtilen süre boyunca illerinde kalmaları esas olacaktır.” denildi.


 
5 İL ZORUNLU OLARAK LİSTEYE GİRDİ
31 şehrin dışında zorunlu olarak 5 il daha listeye kendiliğinden eklendi. Bu iller ise büyükşehirlerin çevrelediği 5 il olan Yalova, Karaman, Osmaniye, Kilis ve Adıyaman olarak kayıtlara geçti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.