345 bin memur emeklisini üzecek haber

345 bin memur emeklisini üzecek haber

345 bin memur emeklisini üzecek haber

Bu hafta Meclis'te görüşülecek Emekli Sandığı kanun tasarısı öncesi devlette 30 yıldan fazla çalışmış emeklilere yapılacak ikramiye ödemelerine ilişkin çarpıcı bir tablo gündeme geldi. 345 bin memur emeklisini ilgilendiren tasarıya eşitsizlik iddiaları damga vurdu. (Sözcü)

 
MHP Kahramanmaraş milletvekili Oğuz Tor, tasarıya göre 1991 tarihinde emekli olan bir hizmetliye bir yıl için 93 kuruş, öğretmene 1 lira 76 kuruş, milletvekiline ise 3 lira ikramiye ödeneceğini savundu. SGK'nın 10 liranın altındaki tutarları posta masraflarını kurtarmaz diye göndermediğini belirten Tor, “Vicdanları sızlatan bu tasarı Meclis'ten çıkarsa minnet yerine beddua alırlar” dedi.
120 BİN BAŞVURU

Bakan Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda şu ana kadar 120 bin kişinin başvurduğu ikramiye ödemesi konusunda ikramiye ödenecek emekli sayısının 408 bin kişiye çıkabileceğini söyled
 
Mahkemelerin 17 bin ila 30 bin lira ikramiye ödenmesi yönünde kararlar verdiğini belirten Soylu, güncelleme talebinin Anayasa Mahkemesi'nce reddedildiğini ifade etti.
 
 

MHP'li Tor, 1 Ocak 1991'de emekli olan bir memurun SGK'ya müracaat etse dahi borçlu çıkacağını savunarak, “Çünkü geliş gidiş taksi, otobüs parası bile bundan fazla olacak. Bu düşük meblağlar yüzünden binlerce emeklinin bir beklenti içinde olmasına gerek yok” dedi.
Bu durumda olanlara bir ödeme yapılmayacak. Tasarıda aleni bir haksızlık var. Tasarı bu şekilde Genel Kurul'dan geçerse düşük tutar alacak emekliler beddua edecektir. Binlerce alt düzeyden emekli olan memurlar bundan faydalanamayacak.

Garip gurabalar yine mağdur olacak. Yüksek miktarda ikramiye alanlar dava açarak 30 yıldan fazla süreleri aldılar. Üst düzey emekli bürokratlara yarayacak bu tasarı bir aldatmaca. 

 
  •  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.