360 TL Fazla Maaş Alabilirsiniz

360 TL Fazla Maaş Alabilirsiniz

360 TL Fazla Maaş Alabilirsiniz

Emekli olmak için büyük çabalar veren ve hayal kuran pek çok vatandaş ne kadar maaş bağlanacağını merak etmekteler.

Sigortalı olma süresi, prim günleri, yaş şartlarını sağlayanlar emekli olmaya hak kazanırlar.

SSK ve Bağkur sigortalıların emekli olma dilekçelerini verecekleri tarih bağlanacak olan emekli aylığının tutarlarında kritik rol oynamaktadır.

Ayrıca emekli aylıkları ortalama olan aylık kazanç tutarı ile beraber aylık bağlanma oranlarının çarpımından oluşmaktadır.

Posta Gazetesi'nin haberine göre hesaplanan söz konusu aylıklar yılın ilk altı aylık döneminde emekli olunması durumunda emekli aylıklarına ocak döneminde yapılan zam oranı kadar, yılın ikinci altı aylık döneminde emekli olunması halinde ise öncelikle ocak dönemi, sonra temmuz döneminde yapılan zam oranı kadar artış yaşayacak.


 
Ortalama kazanç ile beraber güncelleme katsayıları maaş tutarını belirlemektedir.

Diğer yandan güncelleme katsayısının ne olacağı da enflasyona ve büyüme hızına bağlıdır ve Mevcut veriler 2019'da güncelleme katsayısının bu yıl yapılan zammın üzerine çıkacağını gösteriyor. Bunda enflasyonun yılı yüzde 20'nin üzerinde tamamlayacak olması etkili.

Bu nedenle uzmanlar tarafından yapılan açıklamada ise;

"2018 yılında emekli olmayı hak edenler acele etmesin. 2 ay sonra, yani 2019 Ocak ayında emekli dilekçelerini vermeleri durumunda kendilerine daha fazla emekli maaşı bağlanır.

Aylıklarda yüzde 6-7 yani 90 lira ila 360 lira arasında bir artış olur. Bu şekilde 2 ay kaybınız olsa da ömür boyu fazla maaş alacaksınız." deniliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.