4 BİN 405 MEMUR KADROSU İHDAS EDİLİYOR

4 BİN 405 MEMUR KADROSU İHDAS EDİLİYOR

4 BİN 405 MEMUR KADROSU İHDAS EDİLİYOR

Kamu’ya 4 bin 405 yeni memur alımı gerçekleştirilecek. Devlet’e 4 bin 405 yeni memur alınması amacıyla TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna tasarı sunuldu. 4 bin 405 memur kadrosunun dağılımı, yeni kurulan 5 üniversiteye 3 bin 258, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine 230, Milli Eğitim Bakanlığına 781 ve ÖSYM Başkanlığına 136 olacak. Bu kapsamda 24 Mayıs 2016 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonuna, Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı sunuldu.

TBMM’ye sunulan tasarının özetinde, Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede görev, yetki ve teşkilata ilişkin değişiklikler yapılması; çıraklık eğitimi ve staj altyapısının güçlendirilmesi; Yükseköğretim Kurulu ile Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Başkanlığına ilişkin düzenlemelerin yapılması ve yeni Devlet üniversiteleri kurulması amaçlandığı vurgulandı. Tasarının 16 Mayıs 2016 tarihinde Bakanlar Kurulu tarafından TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna sunulmasına karar verildiği belirtildi.

Tasarı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildikten sonra Kamu’ya 4 bin 405 memur alınacak. İhdas edilecek karoların unvan dağılımları ve sayılarına tasarı metninden ulaşabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarı metni için 

tıklayınız.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.