4 Bin Öğretmen Daha Göreve İade Edilecek

4 Bin Öğretmen Daha Göreve İade Edilecek

4 Bin Öğretmen Daha Göreve İade Edilecek

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 6 bin öğretmenin göreve dönmesinden sonra hala soruşturması devam eden açığa alınmış 7 bin öğretmenden yaklaşık olarak 4 bini daha göreve iade edilecektir dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle görüşen Mustafa Balbay, kendisine soruşturmalar hakkında bilgi verildiğini söyleyerek açığa alınan öğretmenlerle ilgili belirsizliğin devam etmesi öğretmenler arasında bir umutsuzluk oluşturduğunu belirtti. Mustafa Balbay’ın edindiği bilgilerin satır başları ise şu şekilde:

– Birkaç eyleme katıldıkları gerekçesiyle açığa alınan Eğitim Sen’li öğretmenler göreve iade edildi.

– FETÖ soruşturması kapsamında Bank Asya’ya para yatıran öğretmenler açığa alınmıştı. Bankaya para yatırma tarihiyle ilgili bir gün belirlendi. O da terör örgütü liderinin bankaya para yatırılması çağrısını yaptığı 8 Ocak 2014 günü. Bu tarihten sonra para yatıranlar terör örgütüyle ilişkilendirildi.

– Şu an soruşturması devam eden açığa alınan öğretmenlerden 7 binin incelenmesi devam ediyor. Kriterlerin incelenmesi sonrasında bu öğretmenlerden de tahminen 4 bine yakın öğretmenin göreve geri dönmesi bekleniyor. Bu sürecin ise yaklaşık 10 gün sürebileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.