40 il için yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı

40 il için yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı

40 il için yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı

Meteorolojinin son hava durumu tahminlerine göre yarın kar yağışı birçok ilde görülecek. Kar yağışı görülecek iller arasında Yalova, Düzce, Balıkesir, Uşak,Burdur, Isparta, Kütahya, Bursa, Bilecik, Sakarya, Düzce, Bolu, Kırıkkale, Çankırı, Karabük, Yozgat, Çorum, Kastamonu, Amasya, Kayseri, Niğde, Karaman, Bayburt, Gümüşhane, Sivas, Tokat, Erzincan var. Meteoroloji haritalı 5 günlük son tahmini yayınladı. Yurt genelinde dört gözle beklenen kar yağışı yarın birçok ili beyaza bürüyecek. İstanbul hava duruu için ise son dakika uyarı var. Yarın karla karışık yağması beklenen kar yağışı yüksek kesimlerde etkisini hissettirecek. Kar yağışı Çarşamba günü de etkisini kaybederek yer yer etkili olacak.
Meteoroloji son dakika kar yağışı uyarısı geldi. Hava durumu son dakika tahminleri meteoroloji açıkladı kar yağışı bu hafta başlıyor. Yeni hafta ile birlikte sıcaklıklar çok sert düştü. Özellikle İstanbul ve Ankara hava durumu başta olmak üzere kar yağışı kendini yarın, yani 23 Ocak Salı günü gösterecek. Kar yağışının yüksek kesimlerde etkili olması bekleniyor. Yalova, Bursa, Kocaeli, Kütahya, Afyon, Bolu, Kırıkkale, Çankırı, Bolu, Kırşehir, Kayseri ve Niğde'de etkili kar yağışı görülecek. Ankara hava durumu için yeni uyarı geldi yarın kar yağışı başlıyor. Hafta boyunca yer yer etkisini arttıracak olan kar yağışı başkenti beyaza bürüyecek. Kar, bir yağış biçimidir. Kar bulutlarda bulunan su taneciklerinin aşırı soğuk ile karşılaşması sonucu kristalleşerek oluşmasıdır. Bu olay çok çabuk meydana geldiği için su tanecikleri yağmura dönüşmeden kar haline gelmiştir. Kar taneleri yapılan araştırmalara göre altıgendir. Fakat küçük olduklarından çıplak gözle şekilsiz gözükürler. Ve bunların hiçbiri birbirine benzemez. 

TRAKYA'DA SELE DİKKAT

Trakya kesiminde halen devam eden yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların, yarın (Pazartesi) öğle saatlerine kadar Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli (21-50mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BU İLLERE KUVVETLİ FIRTINA UYARISI

Bugün öğle saatlerinden sonra Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerinden 7 ila 9 kuvvetinde (75-90km/sa) kuvvetli fırtına bekleniyor. Ege'de Salı günü (23.01.2018) ilk saatlere kadar fırtınanın etkili olacağı tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'de Salı günü (23.01.2018) akşam saatlerinden sonra batı ve kuzeybatı yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına bekleniyor. Doğu Karadeniz'de Çarşamba günü (23.01.2018) ilk saatlere kadar fırtınanın etkili olacağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

İstanbul hava durumu yeni tahminlere göre sıcaklık sert düşüyor bugün hissedilen sıcaklık 5 derece olacak. Karla karışık yağmur ise yarın ve çarşamba günü etkili olacak. Kar yağışının çok etkili olmayacağını belirten meteoroloji, yükse kesimlerde kar yağişının daha etkili olacağını belirtti.

ANKARA'DA KAR BAŞLIYOR SON HAVA DURUMU

Ankara hava durumu için yeni uyarı geldi yarın kar yağışı başlıyor. Hafta boyunca yer yer etkisini arttıracak olan kar yağışı başkenti beyaza bürüyecek.

40 İLE KAR UYARISI

Meteorolojinin son hava durumu tahminlerine göre yarın kar yağışı birçok ilde görülecek. Kar yağışı görülecek iller arasında Yalova, Düzce, Balıkesir, Uşak,Burdur, Isparta, Kütahya, Bursa, Bilecik, Sakarya, Düzce, Bolu, Kırıkkale, Çankırı, Karabük, Yozgat, Çorum, Kastamonu, Amasya, Kayseri, Niğde, Karaman, Bayburt, Gümüşhane, Sivas, Tokat, Erzincan var.

Kar yağışı nedeniyle yolda kalan 80 araç kurtarıldı

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Erciyes Kayak Merkezi'ne ulaşımın sağlandığı Erciyes-Hacılar yol ayrımında etkili olan yoğun tipi ve kar yağışı nedeniyle çok sayıda araç yolda kaldı.

İHA'nın haberine göre, mahsur kalan vatandaşların durumu bildirmesi üzerine bölgeye Erciyes Jandarma Karakol Komutanlığı, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD, Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yoğun uğraşları sonucu mahsur kalan 80 araç ve 100 vatandaş kurtarılarak güvenli bölgeye alındı. Ekipler, kara gömülen araçları kurtarmak için ise zamanla yarıştı.

Polis ekipleri de Hisarcık bölgesinden Erciyes'e giden araçları olumsuzluk yaşamamaları için kontrol ediyor. Ekiplerin hızlı çalışmaları sonucu uzun süreli bir mahsur kalma olayının yaşanmadığı öğrenildi.

İL İL HAVA DURUMU

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur gece saatlerinde karla karışık yağmurlu 9

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu 10

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 14

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, doğu ilçelerinde çok kuvvetli olmak üzere il geneli kuvvetli sağanak yağışlı 17

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 16

Trabzon: Parçalı bulutlu 15

Erzurum: Parçalı bulutlu 0

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 11

KAR YAĞIŞI NEDİR?

Kar, bir yağış biçimidir. Kar bulutlarda bulunan su taneciklerinin aşırı soğuk ile karşılaşması sonucu kristalleşerek oluşmasıdır. Bu olay çok çabuk meydana geldiği için su tanecikleri yağmura dönüşmeden kar haline gelmiştir. Kar taneleri yapılan araştırmalara göre altıgendir. Fakat küçük olduklarından çıplak gözle şekilsiz gözükürler. Ve bunların hiçbiri birbirine benzemez. Ve gökyüzünden yere doğru inerken hiçbiri birbirine değmez. Toprak ve atmosferin ısı aynı olursa yere düşen kar taneleri erimez. Bilim adamlarının yaptığı araştırmalara göre yeryüzüne inen yağış çeşitlerinin sekizde birinin kar yağışı olduğu ortaya çıkmıştır. Ayrıca yere düşen kar taneleri toprağın üzerine kaplar ve toprağın donmasını engeller. Kar tanesi oluşurken sıcaklığa ve neme göre şekil alır. Kar yazın oluşacak nem ve kuraklığı önler. Ayrıca toprağa düşen kar taneleri azot bakterileri yardımıyla eriyerek azot tuzu haline gelerek toprağı da besler. Buna karşın kar taneleri yağış çeşidine ve yağış türüne göre; uzun ince kalem veya şapkalı sütun gibi isimler alır

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.