4+4+4 Kaldırılıyor: Şimdi de 5 Artı 7 Geliyor!

4+4+4 Kaldırılıyor: Şimdi de 5 Artı 7 Geliyor!

4+4+4 Kaldırılıyor: Şimdi de 5 Artı 7 Geliyor!

AKP'nin eğitim alanında neredeyse dakika başı yaptığı değişikliklere şimdi de büyük tepkilere rağmen geçirilen 4+4+4 sistemi ekleniyor. AKP, imam hatiplerin önünü açmak için büyük tepkilere ve eylemlere rağmen geçtiği 4+4+4 sisteminden de vazgeçiyor. 

  Milliyet gazetesinden Mehmet Tezkan, bugün konuya ilişkin bir yazı kaleme alırken, "Konuşulan şu; bakanlık eski sisteme dönmek için hazırlıklara başlamış. Ortaokulla lise eskisi gibi birleştirilecekmiş. Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP’li milletvekilleriyle yaptığı sohbette değişikliğin sinyalini vermiş. Bu ne demek oluyor? 4+4+4 sistemi yürümedi demek. 4+4+4 sistemi iflas etti demek" ifadelerini kullandı.

   Tezkan, yeni sisteme ilişkin ise şu bilgileri verdi:    İktidar 2012 yılında imam hatipleri canlandırmak için 4+4+4 sistemini getirdi.. İlkokulu 4 yıla indirdi, 4 yıldan sonra imam hatibe gitmenin yolunu açtı.. Peki, bu kararla imam hatipler ihya oldu mu?

Hayır..  4+4+4 sistemi kimseye yaramadı.. Eğitimin kalitesini artırmadı, düşürdü.. Zaten amaç bu değildi. Amaç, imam hatiplere erken yaşta öğrenci alımını sağlamaktı.. 

*** Cumhurbaşkanı değişim sinyali vermiş.. Bürokratlar çalışmaya başlamış.. Eski sisteme geri dönülecekmiş.. Doğru karar..  5 artı 7 iyi bir sistem.. Bakanın nitelikli dediği okulların, yabancı okulların, kendini kanıtlamış özel okulların beşinci sınıftan sonra öğrenci almaya başladığını düşünün...

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.