45 Bin 4/CLi PATLAMA NOKTASINDA

45 Bin 4/CLi PATLAMA NOKTASINDA

45 Bin 4/CLi PATLAMA NOKTASINDA

Geleceklerinin amirlerinin 2 dudağı arasında olduğunu belirten 4/C'liler 80 bin sözleşmelinin kadroya alınıp kendilerinin eski statü ile çalışmalarına devam ettirildiğini belirtip, "Bize üvey evlat muamelesi yapılıyor. Birçok hakkımız ise verilmiyor" diye dert yanıyor. Türk Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk ise "Bu kişiler eğitimde, sağlıkta adliyelerde çalışıyor. Bu kişiler bir yılda 11 ay 28 gün çalıştıktan sonra tekrardan işe çıktı girdi yapılıyor, Ancak çalıştığı kuruluşta amir olumsuz görüş verirse ya da onun yerine başka elaman alınacaksa geri alınmıyor. Yaklaşık 6 yıldır bu böyle sürüyor. 4/C'li her yıl sözleşme kabusu yaşıyor" dedi.
4c.20121116034607.jpg
AÇLIK SINIRI ALTI4/C'lilerin yaklaşık bin TL maaş aldıklarını belirten Koncuk, "Ayrıca bu kişilere çocuk yardımı, aile yardımı da verilmiyor. İzin hakları da yok. Oysa bu insanların aileleri var. Çocukları okula gidiyor. Herkes gibi fatura, senet ödüyorlar. Yapılan araştırmalar kış şartları ve yiyecek masrafları memurun bütçesine yaklaşık 250 TL ek yük getirdi. Ev kirasının 500 TL'den başladığı açlık sınırının ise bin 75 TL olduğu günümüzde bu insanlar nasıl geçinebilir. bu kişiler kart ve krediyle ayakta durmaya çalışıyor. Ay sonunu zor getiriyorlar" dedi. 4/C sorununun çözülmesini isteyen Koncuk, "Özelleştirmenin faturasını bu kişiler ödüyor. Bu insanlar diken üzerinde oturuyorlar. Onlarda branşlarına göre boş kadrolara alınsınlar" diye konuştu.
100 BİN MEMUR 27 ŞUBAT'TA EYLEM YAPACAK
Haklarının verilmediğini üstelik kesildiğini belirten Türk Büro-Sen ve Büro Emekçileri Sendikası üyesi memurlar 27 Şubat'ta işi bırakacaklarını açıkladılar. Eyleme hizmet kollarına bağlı 43 adet kamu kurum ve kuruluşunda çalışan 100 bin memurun katılacağı ifade edildi.
MAAŞ ERİDİ
Memurlar, "Fazla mesai ücretlerini kaldıran anlayışa, güvencesiz çalışmaya 'hayır' demek; ücret adaletsizliğinin giderilmesi; özelleştirme ve taşeronlaşmaya son verilmesi ve 4/B - 4-C uygulamasına son verilmesini için eylem yapacaklarını ifade ettiler. Türk-Büro-Sen Başkanı Fahrettin Yokuş haklarını istediklerini belirtip, "fazla mesai' uygulaması kaldırıldı. Bunun sonucunda Maliye, Adalet, İçişleri Bakanlıklarında görev yapan memurlar aylık 300 ila 400 liralık gelir kaybına uğradılar" dedi. bu arada memurlara yol parasının da kesildiğibelirtildi.
Güneş Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum