497 MÜDÜR ATAMASI İPTAL!

497 MÜDÜR ATAMASI İPTAL!

Hükümet bazı kamu kurum ve kuruluşlarında sınava tabi olan, Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü, Gençlik Merkezi Müdürü, Yurt Müdürü ve İlçe Müdürlerinin atamalarında sınav şartını kaldırmıştır.

TÜRKİYE KAMU-SEN GENEL TEŞKİLATLANDIRMA SEKRETERİ VE TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI FAHRETTİN YOKUŞ'UN YAZILI BASIN AÇIKLAMASI.

Atama Yükselme Yönetmeliğinin bazı maddelerini 27.03.2012 tarihinde, Resmi Gazete'de yayınlanan Kanun Hükmünde Karname ile bu kadroları sınavsız hale getirmiştir. son.20121004011454.jpg
Türk Büro-Sen olarak, söz konusu KHK'nın iptali için danıştaya açtığımız dava sonuçlanmıştır.
Danıştay 5. Dairesinin Esas No:2012/4710 sayılı kararıyla, düzenlemenin yürütmesinin durdurulmasına karar vermiştir.
Söz konusu kararla KHK'nın yürürlüğe girdiği 27.03.2012 tarihinden sonra Sosyal Güvenlik Kurumu'nda Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünde Gençlik ve Spor Merkez Müdürü, Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nde Yurt Müdürü ve tüm İlçe Müdürü kadrolarına yapılan atamalar iptal edilmiştir.
Danıştay 5. Dairesi kararının Başbakanlığa ulaştığı tarih tebliğ tarihi olacaktır. Tebliğ tarihinden sonraki 30 gün içinde tüm atamalar iptal edilecektir.
Türk Büro-Sen olarak, hizmet kolu kapsamımızda olan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda bu tarihten sonra atanmış olan toplam 450 Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nde atanan 5 adet Gençlik ve Spor Merkez Müdürü, 12 adet İlçe Müdürü ile 30 adet Yurt Müdürü olmak üzere, sınavsız ataması yapılan toplam 497 kişinin Müdürlük ve İlçe Müdürlüğü kadroları iptal edilmiş olacaktır.
İlçe Müdürlükleri bulunan diğer Bakanlıklar'da da söz konusu tarihler arasında atama yapılmışsa, onlar da iptal edilecektir.
Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Danıştay'ın almış olduğu kararı şöyle değerlendirdi; “Danıştay'ın almış olduğu atamalarla ilgili yürütmenin durdurma kararı beklediğimiz bir karardır. Kamu yönetimi açısından oldukça önemlidir. Siyasi iktidar sınavsız atanabilen bakanlık merkezlerinde ki Daire Başkanından, Müsteşar ünvanına kadar tüm kadrolarda defalarca değişiklik yapmıştır. Aynı şekilde taşrada İl Müdür Yardımcılığından, Bölge Müdürlüğü arasında bulunan tüm kadroları değiştirmiştir. Görevden alınan binlerce üst düzey yöneticisinin mahkeme kararlarıyla göreve iadeleri ise, Mahkeme kararına uyulmayarak, yöneticilerin mağdur edilmesine sebebiyet vermiştir.
Hükümet söz konusu KHK ile Atama Yükselme Yönetmeliği'nde memurların liyakat ve birikimleriyle sınavla atanabileceği Şef, İlçe Müdürü, Merkez Müdürü, Yurt Müdürü, Gençlik Merkezi Müdürü ve Şube Müdürü kadrolarından bazılarını sınavsız hale getirmiş, böylece siyasi kadrolaşmada sınır tanımadığını göstermiştir. Ayrıca yandaş olmayan ve siyasi iktidardan torpil bulamayan hiçbir memur hakettiği yere gelemeyecek duruma düşürülmüştür.
Hükümet Şef kadrosundan Müsteşar kadrosuna kadar tüm ünvanlara yandaşlarını atayarak, parti devleti oluşturmaya çalışmıştır. Bu adaletsiz ve hukuksuz çabalara artık son verilmesi gerekmektedir. Yargı kararlarına uyulmalıdır. İptal edilen 497 müdürlük için, sınavlar açılarak ehliyetli, liyakat sahibi ve bu kadroları hak edenler sınav sonuçları doğrultusunda kadrolara atanmalıdırlar.”
Konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.