4/C’ LİLER KADRO MÜJDESİ BEKLİYOR

4/C’ LİLER KADRO MÜJDESİ BEKLİYOR

KONCUK: 4/C’ LİLER SİZDEN KADRO MÜJDESİ BEKLİYOR

 
Her fırsatta ve platformda 4/C’lilerin dramını ortaya koyan ve Hükümetten bu konuda adım atmasını isteyen Türkiye Kamu-Sen, Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı’nda da Hükümetten kadro müjdesi bekleyen 4/C’lilerin durumunu bir kez daha masaya taşıdı.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 4/C’lilerle yakın zamanda görüştüğünü, sorunlarını bizzat kendi ağızlarından dinlediğini ancak kendilerine bir kadro sözü vermediğini belirtti. Bakan Çelik, 4/C’lilere kadro verilmesi durumunda mali külfetin artacağını ve yüklü bir bütçenin ortaya çıkacağını savundu.
 
 
Bakan Faruk Çelik’in bu sözleri üzerine kendisine cevap veren Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk 4/C'lilerin artık kadro beklediğini belirterek, Hükümetin artık bu sese kulak vermesi gerektiğini söyledi. Koncuk, “ Sayın Bakan, siz geçtiğimiz günlerde 4/C'lilerle görüştünüz. Artık bu görüşmeden sonra onlarda ciddi bir umut hasıl oldu. 4/C'liler kadro almalarına ramak kaldığını düşünüyorlar. . 4/C'liler isyan noktasındadır. 47 bin 4/C’li kadroya geçirilmelidir. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak bu beklentiye cevap verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Sizlere yakışan da budur. Bu memleketin evlatları 4/C adı altında modern bir kölelik sistemi içinde eritilmektedir. Türkiye Kamu-Sen bu yaşanan trajediye seyirci kalamaz. 4/C’liler için yaptığımız eylemlerle başkent Ankara’yı inlettik, yine inletiriz. İzin hakkı olmayan, hasta olma hakkı olmayan bu insanların sorunlarına kulak tıkayamazsınız. Hükümet olarak derhal bu konuda gerekli girişimleri yapmalı ve bu evlatlarımızı bir an önce kadroya geçirmelisiniz. Belediye çalışanlarına verilen sözler diğer sözleşmeli çalışanlarımız için de tutulmalıdır. Yeni mağduriyetler yaratılmasının izahı olamaz.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum