4/C'li personele de kadro geliyor

4/C'li personele de kadro geliyor

4/C'li personele de kadro geliyor

4/C statüsünde çalışan personeller, taşeron işçilere verilen kadro sözünün ardından kendilerine de kadro verilmesini bekliyorlar.

Başbakan Davutoğlu’nun Kamuda çalışan taşeron işçilerin tamamına kadro müjdesi vermesinin ardından 4/C’li çalışanların da gözü kulağı gelecek müjdeye çevrildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Kamuda çalışan yaklaşık 700 bin taşeron işçinin tamamına kadro verileceğini açıklaması esnasında, sayıları 23 bin civarında olan 4/C’lilerle ilgili bir kelime bile etmemesi hayal kırıklığı yarattı.

Taşeron işçilere verilen kadroyu kendilerinin de fazlasıyla hak ettiklerini belirten 4/C’li çalışanlar, kendilerine kadro verilmemesini anlayamadıklarını ifade ediyorlar.

Başbakan Davutoğlu’nun Kamuda çalışan taşeron işçilerin tamamına kadro müjdesi verirken “Kamuda çalışan asıl iş yapan taşeron işçileri kadroya alırken adalet ve eşitlik gereği geride kalan yardımcı işleri yapan taşeron işçilere de kadro verilmesini kararlaştırdık” ifadelerini kullanması 4/C’lileri de umutlandırdı. Başbakanın bu sözlerinin ardından taşeron işçilere verilen kadronun, 4/C’li personele verilmemesi hiçbir eşitlik ve adalet anlayışıyla izah edilemez.  

Bugün bu gelişmelerin yanı sıra, TBMM'ye sunulması beklenen çalışmada 4C’liye kadro müjdesinin de yer aldığı kamuoyuna yansıdı. Kamu Personeli Danışma Kurulunun (KPDK), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında toplanacağı, 4C'lilere kadro çalışmasının hızlandırılacağı belirtiliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum