4/C'liler Bakan Çelikten Açıklama Bekliyor

4/C'liler Bakan Çelikten Açıklama Bekliyor

Ordu 4/C Platformu adına açıklama yapan Yusuf Acar 12 Haziran 2011 Seçimleri öncesinde Rize Çaykur işçilerinin bakanlar kurulu kararıyla 657-399 sözleşmeli memurluğa.

atanması ve tüm haklarıyla diğer kamu kurumlarına yatay geçiş yaptırılması, öte yandan sayıları otuz binin üzerinde olan 4/C statüsündeki çalışanlarının (tekel ve tedaş özelleştirmelerinden gelen )bu tip bir uygulamadan neden faydalandırılmadıkları konusunda Çalışma Bakanı Sn Faruk Çelik ten bir açıklama beklediklerini söyledi.
Haber merkezimize gelerek sorunlarını anlatan 4/C platformuna üye bir gurup şunları söylediler: “Tedaş da 4857 iş kanuna göre elk ustası elk teknisyeni elk teknikeri ve büro işçisi konumunda çalışırken ve bu kuruma kpss de başarı göstererek girmiş iken 2010 Aralığında Tedaş ın özelleşmesinden dolayı Milli Eğitim, Sağlık Bakanlığı emrine atamalarımız yapıldı. Daha önce 2000 tl civarında olan maaşlarımız ortalama 1000 tl ye düşürüldü. Nitelikli elaman iken niteliksiz olarak yeni atandığımız kurumlarda değerlendirildik.
Grup üyeleri öte yandan 2006 dan önce belediyelerde altı ay çalışmış ve işe girmiş olanlar şimdi belediyelerden norm kadro fazlası diyerek diğer kamu kurumlarına tüm işçi haklarıyla maaş+ikramiye ile geçirildi. Bu uygulamaya bizleri de dahil edin dediğimizde ret cevabını aldık. Zaman zaman TBMM ye giderek iktidar ve muhalefet vekillerine derdimizi anlatmaya çalıştık. Gördük ki konuya hakim değiller bizlerin keyfi olarak 4/C li olduğumuzu düşünmekteler. Yakında çıkarılması planlanan yeni personel yasasında adımızın net olarak geçmeyişi,artık testi kırılmadan önlem alması için büyüklerimize sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Ortada büyük bir haksızlık var lütfen bu konuda duyarlı olun diyoruz.Yapılan haksızlık karşınsında bana ne diyenler olacaktır ama unutmayın bu gün bize yarın size” dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.