4/C'liler Ne Zaman Kadroya Alınacak?

4/C'liler Ne Zaman Kadroya Alınacak?

CHP Trabzon milletvekili ve PM üyesi M. Volkan CANALİOĞLU 4C kapsamı ile ilişkin soru önergesi verdi. Soru önergesi şöyle

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 
 
Aşağıdaki sorularımın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın FARUK ÇELİK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını ; Anayasa'nın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim. *
 son.20121004011454.jpg
 M. Volkan CANALİOĞLU
 
CHP Trabzon Milletvekili 
 
4/C pozisyonunda çalıştırılmakta olan personelin yıllık çalışma sürelerini artıran Bakanlar Kurulu karan 08.07.2012 tarihinde Resmi Gazete' de yayınlanmıştır. Buna göre; daha önce çalışma süreleri bir mali yılda 11 ayı geçmeyen 4/C li personelin çalışma süresi bir mali ytlda 11 ay 28 güne çıkarılmıştır.
 
Bu nedenle; güvencesiz olarak çalıştırılan, her şeyden önemlisi çalışma şartları her yıl Bakanlar Kurulu tarafından yeniden düzenlediği için kazanılmış hak ilkesi kabul edilmeyen 4/C Millerin yıllık çalışma süresinin 11 ay 28 güne çıkarılmasını büyük bir kazanım gibi göstermek doğru değildir.
 
Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararı ile 4/C'lilere, fiilen yapacakları fazla mesai için aylık 50 saati geçmemek üzere fazla çalışma ücreti ödenmesi de abartılmaktadır. Gerçekte ise şu anki maaşları göz önünde bulundurulduğunda 50 saat mesai yapan bir 4/C'linin bu mesainin maaşına yansıması en fazla 65-70 TL civarındadır. Yani 50 saat fazla mesai yapan 4/C'li personel saat başına sadece 1,3 TL mesai ücreti alabilmektedir. Bu ücretin hafta sonu mesai yapmak zorunda bırakıldığı durumda 4/C'li personelin yol parasını karşılamaktan dahi uzak olduğu ortadadır.
 
Bu Bilgiler Doğrultusunda;
 
1- Bakanlığınızın başta 4/C'liler olmak üzere güvencesiz olarak çalıştırılan herkesin kadroya alınması ve "güvenceli iş insanca yaşam" ilkesini hayata geçirmek için herhangi bir çalışması var mıdır ?

4/B 4/C GELİŞMELERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum