4/C'LİLERE NAKİL HAKKI TANINDI

4/C'LİLERE NAKİL HAKKI TANINDI

I4/C lilere nakil hakkı tanındı. 28 aralık tarihli resmi gazetede 4/Cli personele nakil hakkı tanındı. 4/Clilerin nakil hakkı ile ilgili kararname maddesi...

Devlet Personel Başkanlığı yazısı üzerine Bakanlar Kurulu Kararı ile 2012 yılında çalıştırılan 4/C'li personelin, 2013 yılında da çalıştırılmasına dair 4/C kararnamesi 28 Aralık 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Kararnamenin özlük hakları ve ücretlere esas gösterge bölümünde bir değişiklik yapılmazken, nakil hakkı kısmında değişiklik yapıldı. 4c.jpg
2013 yılı kararnamesinde ilk defa yayınlanan hükümle, 4/C Personeli talep etmesi halinde çalıştığı il dışında ve kurumun hizmet ihtiyaçları doğrultusunda başka bir ile atama isteyebilecek.
DEĞŞİKLİK YAPILAN HÜKÜM
"(4) Geçici personel, talebi üzerine istihdam edildiği ilin dışında başka bir ilde, atandığı kurumun hizmet ihtiyaçları doğrultusunda ve yeni hizmet sözleşmesi yapılması kaydıyla istihdam edilebilir."
ESKİ HÜKÜM
 
(3) Geçici personel öncelikle tercih ettikleri illerde, bu illerde istihdamlarının mümkün olmaması hâlinde diğer illerde istihdam edilir.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.