4/C'lilerin Sözleşmeli Olması Yolunda Önemli Adım

4/C'lilerin Sözleşmeli Olması Yolunda Önemli Adım

Büro Memur-Sen, 4/C'lilerin 4/B'ye göre sözleşmeli pozisyonuna geçirilmesi için önemli yol aldı. Büro Memur-Sen'in Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kurum İdari Kurul

(KİK) Toplantısı'nda 4/C'lilerin 4/B'ye göre sözleşmeli pozisyonuna geçirilmesini istemesi üzerine, kurum yetkilileri girişimlerin idarece destekleneceğini söyledi.
 4c.20121116034607.jpg
Büro Memur-Sen'in girişimleriyle 4/C'liler, 4/B'ye göre sözleşme yolunda hızla ilerliyor. 4/C'lilere sendikalı olma yolunu açan ve sözleşme sürelerinin 11 ay 28 gün olmasını sağlayan Büro Memur-Sen, yetkili sendika olarak katıldığı TÜİK KİK toplantısında ise 4/C'lilerin 4/B'ye göre sözleşmeli pozisyonuna geçirilmesini istedi.
 
Toplantıya kurul başkan vekili olarak katılan Büro Memur-Sen Genel Toplu Sözleşme Sekreteri Sait İnan, geçici personel statüsünün değiştirilerek istenen koşulları sağlayan 4/C'lilerin belirlenecek pozisyonlarda 4/B'li olarak istihdam edilmesi gerektiğini vurguladı. Bunun üzerine kurum yetkilileri, geçici personel eliyle görülen işlerin devamlı olması nedeniyle 4/C'lilerin 4/B statüsü ile ilgili sözleşme pozisyonuna geçirilmesi için Büro Memur-Sen'in girişimlerinin destekleneceğini söyledi.
 
Büro Memur-Sen, TÜİK çalışanlarının mali ve özlük haklarının geliştirilmesiyle ilgili konuları da toplantıya taşıyarak gerekli çalışmaların yapılmasını istedi. Toplantıda alınan kararlar imza altına alındı. Personel Daire Başkanı Rasık Altı'nın kurul başkanlığını yaptığı toplantıya, Büro Memur-Sen'den Genel Toplu Sözleşme Sekreteri Sait İnan kurul başkan vekili, Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Ömer Ünal ve İşyeri Temsilcisi Yalçın Özelçi üye olarak katıldı.
 
Büro Memur-Sen, 4/C'lilerin 4/B'ye göre sözleşmeli pozisyonuna geçirilmesini geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiği TÜİK Başkanı Birol Aydemir'e de iletmişti.

4/C GELİŞMELERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.