4/C'lilerle İlgili Çalıştaydan KADRO Kararı

4/C'lilerle İlgili Çalıştaydan KADRO Kararı

Büro Memur-Sen, TÜİK çalışanlarının sorunlarını görüşmek ve sorunlara çözüm yolu bulmak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Merkezi'nde çalıştay düzenledi.

Genel Başkan Yazgan, “Kadrolu çalışan ve düşük ücret alan personel sınıf ayrımı gözetmeksizin kadro karşılığı sözleşmeli statüsüne geçirilmelidir. TÜİK'de kadro karşılığı sözleşmeli personel olarak istatistikçi, matematikçi, mühendis gibi çalışanların maaşlarının Kalkınma Bakanlığı'nda kadro karşılığı sözleşmeli olarak çalışan personelin maaşına eşitlenmesi gerekmektedir. TÜİK'deki istatistikçilerin ek göstergeleri 3000'den 3600'e çıkarılmalıdır. 666 Sayılı Kararname sonrasında bölge müdürlüklerine istatistikçi olarak teknik kadroya alınan personel de kadro karşılığı sözleşmeli statüsüne geçirilmelidir. Ekonomistlerin özel hizmet tazminatı arttırılmalıdır. Teknisyen ve teknisyen yardımcılarının ücreti diğer kurumlarda çalışan teknisyen ve teknisyen yardımcıların ücretiyle aynı olmalıdır. Görevde yükselme sınavı biran önce açılmalıdır” dedi.

4/C'lilerin tanımında ‘bir yıldan az süreli veya mevsimlik hizmet olduğunda' ifadesinin yer almasına karşılık fiilen böyle bir durum söz konusu değil. 4/C'liler mesai mevhumu gözetmeden yılın 11 ay 28 günü çalışmaktadır. Bunun en önemli örneğinin TÜİK'de çalışan 4/C'lilerdir. Ülkemizin ekonomisine yön veren istatistiki bilgilerin anketleri TÜİK'deki 4/C'liler tarafından yapılıyor. 4/C'li personel mesai mevhumu gözetmeden, gecesini gündüzüne katarak, kendinden ve ailesinden fedakarlık göstererek kapı kapı dolaşıyor ve yılın 11 ay 28 günü anket yapıyor. Yılın 11 ay 28 günü çalışan bir kişiye ‘geçici personel' denilemez. Artık bu personel daimi çalışır hale gelmiştir. 4/C'liler C-4 olmadan kadroya alınmalıdır. Kadro 4/C'lilerin en doğal hakkıdır. 4/C'lilerin sorunlarını toplu sözleşme masasına taşıyacağız”dedi


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.