4/D kadrolu işçilerde de en düşük maaş 19 bin 185 liraya çıktı.

4/D kadrolu işçilerde de en düşük maaş 19 bin 185 liraya çıktı.

Yapılan yeni Toplu iş Sözleşmesiyle en düşük işçi maaşı Şubat ayı itibariyle 14 bin 948 liraya yükselirken, kadrolu işçilerde de en düşük maaş 19 bin 185 liraya çıktı.

Yapılan yeni Toplu iş Sözleşmesiyle en düşük işçi maaşı Şubat ayı itibariyle 14 bin 948 liraya yükselirken, kadrolu işçilerde de en düşük maaş 19 bin 185 liraya çıktı.

Kamu kurumlarında yapılan yeni toplu iş sözleşmeleri özellikle belediye kurumlarında yüz güldürmeye devam ediyor.

Bir büyük kurumda daha taban işçi ücretleri 20 Bin TL seviyesine gelmiştir.

Geçen hafta hatırlanacağı üzere Tunceli Belediyesinde en düşük işçi maaşları yüzde 85 zamla 21 Bin TL ye çıkarılmıştı.

Şimdide bir belediye kurumunda daha sağlam zam yapıldı!

 NİLBEL A.Ş. çalışanı 2 bin 46 kişiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi ile Nilüfer Belediyesi’nde çalışan 88 kadrolu işçi için 2023-2024 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmeleri düzenlenen törenle imzalandı.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, ülkenin ekonomik açıdan zor bir dönemden geçtiğini belirterek şöyle devam etti: “ Sizler adına iyi kazanımların olduğuna inandığım toplu sözleşmeyi bugün imzalıyoruz. Her fırsatta dile getirdiğim gibi bizim önceliğimiz personelimizin hakları oldu. Sizlere elimizden geldiğince hep daha iyi imkanlar sağlamak için çaba gösterdik. Bugüne kadar emekten, alın terinden yana olduk. Bundan sonraki süreçte de yanınızda olmaya devam edeceğiz. Biraz sonra imzalayacağımız sözleşme de umarım sizi mutlu eder. Nilüfer Belediyesi iştiraki NİLBEL A.Ş.’de çalışan 2 bin 46 çalışan ile Nilüfer Belediyesi bünyesinde görev yapan 88 kadrolu işçi için Belediye İş Sendikası ile 2023-2024 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesini imzalıyoruz. İş barışı ve eşit işe eşit ücret dengesine öncelik vererek güzel iyileştirme yaptık. Örneğin düşük ücret grubunda olan Temizlik İşleri Müdürlüğü saha çalışanlarımıza yaptığımız iyileştirmelerle en düşük ücret 2023 Şubat ayı itibariyle 14 bin 948 liraya yükseldi” dedi.

Nilüfer Belediyesi’nde en düşük kadrolu işçi maaşı 2023 yılı Mart ayı itibarıyla 19 bin 185 liraya çıktı. Bütün şartlarımızı zorlayarak bu toplu sözleşme ile  çalışanlarımıza verdiğimiz iyileştirme sözünü de yerine getirmiş olduk. Öncelikle adil bir düzenleme yaparak, eşitsizlikleri gidermeye çalıştık. Dilerim bu rakamlar yaşadığımız bu zor ekonomik şartlarda sizi rahatlatır. Bu arada bir sonraki toplu sözleşmelerde kıdem farklarını da ele alarak bu konudaki beklentilerinizi de karşılayacağız” diye konuştu.

Yeni kamu işçisi maaşları hayırlı olsun. Darısı kamuda çalışan ve sayıları nerdeyse bir milyonu bulan devlet kadrolu işçilerine!

4/D ve Taşeron işçilere ÖNEMLİ BİLGİLER - 1 Tıklayınız

Önümüzdeki hafta kamu işçilerinin kamu maaş zamlarını belirleyecek olan 2023 ve 2024 maaş zamlarının da imzalanacağı kamu çerçeve protokolü için bakanında yer alacağı 6. toplantı gerçekleşecek. Görmek için burayı tıklayınız

Belediye Taşeron Ve kadrolu işçileri için Kadro ve Tediye Talebi Kılıçdaroğlu'nun Cebinde Tıklayınız

Sabah Gazetesi Yazdı: 4/D kamu işçilerine yönelik reform niteliğinde yeni adımlar atılacak Tıklayınız

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum