4/D Kadrosuna Geçen Taşeron İşçilerin Ocak İkramiyeleri

4/D Kadrosuna Geçen Taşeron İşçilerin Ocak İkramiyeleri

4/D kadrosuna geçen işçilerin ilk ikramiye ve ilave tediyeleri ödenme tarihi

2019 yılında Ocak ayında ödenecek olan ilave tediyelerin tam ödenme tarihi Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile belli olacak. 2018 yılı ilave tediyelerinin ilk yarısı 26 Ocak 2018 tarihinde, ikinci yarısı ise 8 Haziran 2018 tarihinde ödenmişti.

5 GÜNLÜK TİS İKRAMİYESİ

4/D'li işçilerin bu ay ödenecek diğer ikramiyeleri ise YHK kararı ile yayımlanan Toplu İş Sözleşmesinde yer alan Ocak ve Temmuz aylarında 5'er günlük olmak üzere yılda toplam 10 günlük (5x2=10) ikramiye ödemeleri bulunuyor.

TAŞERONUN 2019 OCAK İKRAMİYESİ 1.141 TL İŞTE AYRINTILAR HABERİMİZDE TIKLAYIN

Taşeronda Kadroya Geçenlerin 2019 Maaşları Karıştı! tıklayın

BAKANLIK EN DÜŞÜK ÜCRET ASGARİ ÜCRET +% 4 TİS ZAMMI

Milli Eğitim Bakanlığı taşerondan kadroya geçen işçilerin maaş artışları ile ilgili birimlerine yazı göndermişti. Bakanlık asgari ücretin altında kalan maaşların asgari ücret seviyesine çekilmesine ve üzerine yüzde 4 TİS zammı verilmesini istemişti.

Bakanlığın bu yazısına göre taşeron şirketlerden kadroya geçen işçilerin en düşük ücret olarak asgari ücret +%4 zam olarak ortaya çıkıyor.

TAŞERON İŞÇİLER FACEBOOK GRUBUMUZA KATILARAK BİZLERİ TAKİP EDİN 

HABER TAŞERON FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDEREK İŞÇİ HABERLERİNİ İLK SİZ ÖĞRENİN

5 GÜNLÜK İKRAMİYE 316,95 TL YAPIYOR

Şayet maaş artışı ile ilgili herhangi bir değişiklik olmaz ise kadroya geçen 4/D'li işçilerin Ocak ayında alacakları 5 günlük ikramiyeleri en düşük maaş alan kişi için 316,95 TLoluyor

TAŞERONUN 2019 OCAK İKRAMİYESİ 1.141 TL İŞTE AYRINTILAR HABERİMİZDE TIKLAYIN

13 GÜNLÜK TEDİYE ÖDEMESİ İÇİN KARARNAME BEKLENİYOR

İlave tediye ödemeleri için ise henüz tarih netleşmedi. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile belli olacak olan ilave tediye ödemeleri yılda 52 gün üzerinden 4 eşit taksitte kamu işçilerine ödeniyor.

İLAVE TEDİYE 824,08 TL OLUYOR

Yeni belirlenen asgari ücret rakamlarına göre asgari ücret artışı + yüzde 4 zam verilen bir işçinin Ocak ayına alacağı 13 günlük ilave tediye ödemesi 824,08 TL oluyor.

TOPLAM İKRAMİYE 1.141,03 TL OLUYOR

Bakanlığın yayınladığı yazıya göre kadroya geçen işçiler için bu ay yapılacak toplam ikramiye miktarı 824,08 TL ilave tediye ve 316,95 TL toplu sözleşme ikramiyesi olmak üzere toplamda 1.141,03 TL oluyor.

MAAŞI YÜKSEK OLANLAR NASIL HESAPLAYACAK?

Yukarıdaki hesaplama asgari ücretten maaş alan bir işçi için yapılmıştır. Maaşı asgari ücretten yüksek olan işçiler için ise hesaplama yöntemi şöyle gerçekleşecek.

Taşerondan kadroya geçen sürekli işçiler veya kamu işçileri aldıkları brüt maaşlarından 13 günlük ücretlerini hesaplayıp bundan SGK İşçi Primi%14, SGK İşçi İşsizlik Primi%1, Gelir Vergisi15,Damga Vergisi (Binde 7,59) kesinti yapılarak net ele geçen ikramiye tutarlarını elde edebileceklerdir.

TAŞERON İŞÇİLERİN EK ZAM TALEBİ İÇİN CUMHURBAŞKANI VE BAKANLIĞA GÖNDERDİKLERİ MEKTUP VE AÇIKLAMALAR HABERİMİZDE TIKLAYINIZ!

EN DÜŞÜK MAAŞ KAÇ TL OLUYOR

Taşeronda Bakanlığın yazısına göre 4/D'li işçi maaşı 2.094 TL oluyor haberi için TIKLAYINIZ

BELEDİYELERDE ŞİRKET İŞÇİLERİNE FARKLI

Belediyelerde şirketlere geçişi yapılan işçilerin ikramiyesi ise Nisan ve Ekim aylarında 5'er günlük olmak üzere yılda toplam 10 günlük (5x2=10) ücretleri tutarında ikramiye ödeniyor.

BELEDİYE ŞİRKETLERİNE GEÇEN İŞÇİLER FAYDALANAMIYOR

Taşeron şireketlerden yerel yönetimlerde Belediye şirketlerine geçen işçiler ise ilave tediye hakkından faydalanamıyorlar. Bu durum kadroya geçen işçiler arasında eşitsizlik oluşturduğu için başta DİSK olmak üzere sendikalar tarafından sert bir şekilde eleştirilmişti. Aynı şartlarda ve aynı kanunla kadroya geçen işçilere ilave tediye ödemelerinde farklılık oluşmuştu.

TAŞERON İŞÇİLERİN EK ZAM TALEBİ İÇİN CUMHURBAŞKANI VE BAKANLIĞA GÖNDERDİKLERİ MEKTUP VE AÇIKLAMALAR HABERİMİZDE TIKLAYINIZ!

TAŞERONUN 2019 OCAK İKRAMİYESİ 1.141 TL İŞTE AYRINTILAR HABERİMİZDE TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum