4/D statüsünde kadroya alınan 900 Bin Taşeron işçi baskıya karşı isyan etti

4/D statüsünde kadroya alınan 900 Bin Taşeron işçi baskıya karşı isyan etti

4/D statüsünde kadroya alınan 900 Bin Taşeron işçi baskıya karşı isyan etti

 4/D statüsünde kadroya alınan üyelerine kadroya geçişten itibaren baskı yapıldığını söyleyerek protesto gösterisi düzenledi.

Hastane önünde bir araya gelen Öz Büro İş Sendikası üyeleri baskı ve zorlama yaşamalarının yanı sıra bazı özlük haklarından da mahrum bırakıldıklarını söyleyerek slogan attı. 2 Nisan 2018’de kadroya alınan işçiler o tarihten itibaren ekonomik zorluklar boğuştuklarını söyledi


Grup adına söz alan sendikanın 1 No’lu şube başkanı Temel Yazıcı, hastane gibi insan sağlığı için motivasyonun son derece kritik olduğu bir yerde işçilere yöneticileri tarafından baskı yapıldığını söylerken, KHK gereği tüm hakların sabit olmasına rağmen bazı hakların bordrodan çıkarılmasından şikayet etti.

Yazıcı ekonomik sorunlar ile ilgili de; “Sözleşmedeki zam oranı yüzde 4 artı 4 iken, enflasyon oranı yüzde 21. Kamuda çalışan tüm işçi, memur, hatta emekliler enflasyon farklarını almışken, ağır iş koşullarında çalışan üyelerimize yüzde 13’lük enflasyon farkının verilmemesini asla doğru bulmuyoruz.” ifadelerini kullandı.

İşçilerin nakil veya tayin gibi haklara sahip olmadığı için aile bütünlüklerinin de zarar gördüğünü söyleyen Yazıcı, bu konuda hassasiyet gösterilmesini talep etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.