4/D ve Taşerona TİS ve ZAM Açıklaması

4/D ve Taşerona TİS ve ZAM Açıklaması

4/D ve Taşerona TİS ve ZAM Açıklaması

Hak İş Sendikası Genel Başkanı mahmut Arslan tarafından ele alınan konuya ilişkin yapılan açıklamada, kadrolu kamu işçilerinin yanında taşeron işçilerin durumlarıda ele alındı. 
 Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde hükümet ile işçiler arasında gelinen son noktaya dair Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'dam açıklama geldi. Mahmut Arslan konuşmasında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile yapmış olduğu görüşmeyi hatırlatarak sendika olarak taleplerini dile getirdiklerini ifade etti. Hak İş Sendikası olarak hükümetin teklifini beklemeye geçtiklerini dile getiren Mahmut Arslan gelecek teklif sonrsı bir yol haritası oluşturacaklarını açıkladı. 
Taşeron işçilerinde TİS görüşmelerine dahil edilmesine dair açıklamalarda bulunan Mahmut Arslan şu ifadeleri kullandı.

“Önemli bir bölümünde müzakere süreçleri tamamlandı. Bir bölümü arabulucu, bir bölümünde de grev aşamasına gelindi. İnşallah bir kriz yaşamadan, grev aşamasına gitmeden ve Türkiye’de yeni bir kısım sorunlara fırsat vermeden masa başında TİS’in imzalanmasını istiyoruz. Hem kamudaki 71 bin üyemiz adına hem de 1 milyona yakın taşeron işçinin enflasyon farkının bu TİS’e dahil edilmesi hususundaki talebimizi Sayın Bakana ilettik. Umarım bu konularda da bir uzlaşma sağlanır. “


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.