4/D'li Kamu İşçileri Enflasyon Farkı ve TİS İstiyor!

4/D'li Kamu İşçileri Enflasyon Farkı ve TİS İstiyor!

4/D'li Kamu İşçileri Enflasyon Farkı ve TİS İstiyor!

Kadroya geçen taşeron işçilerin ücretleri ve sosyal hakları

Taşeron işçiler maaş zammı istiyor

696 sayılı KHK gereğince geçiş tarihinden önce yüksek hakem kurulu tarafından bağıtlanan ve yürürlük süresi en son sona erecek toplu iş sözleşmesi hükümlerine göre, altışar aylık dönemler halinde % 4 olarak belirlenmiştir.

     Yaşanan ekonomik sıkınıtlardan ve enflasyon oranından dolayı dönemin şartları ile şu anki şartlar arasında maddi yönden büyük farklılık görünmektedir.Emekli, Memur ve aynı kadroda olmasına rağmen yhk ile kıstlanmayan işçiler enflasyon farkından faydalanmış fakat  696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçiler, satın alma gücünü büyük bir oranda kaybetmiş durumdalar.

Hükümetimizin çalışanımızı enflasyona ezdirmeyeceği kararlılığına dayanarak, işçilerin enflasyon karşısında korunmasını talep ediyoruz.

    Mevcut şartlarla kadroya geçişi yapılan işçiler aynı zamanda Toplu İş Sözleşmesi dışında bırakıldı. Bu durum ortaya eski/yeni kadro ayrımını koymakta ve önü kesilecemeyecek tartışmalara sebep olmaktadır. Çalışma huzuru, aile düzeninin daha iyi korunması ve kadro ile beraber verilmiş olması gereken maddi ve sosyal haklar için Sayın Cumhurbaşkanımızın 2020 Ekim Ayı'nı beklemeden 696 sayılı KHK ile kadroya alınmış işçilerin, Toplu İş Sözleşmesine dahil edilmesi için talimat vermesini bekliyor ve bu yönde adım atılacağını umut ediyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum