4/D'li Taşeron Maaşı 2 Bin 94 TL oluyor: Bakanlık Yazısı

4/D'li Taşeron Maaşı 2 Bin 94 TL oluyor: Bakanlık Yazısı

4/D'li Taşeron Maaşı 2 Bin 94 TL oluyor: Bakanlık Yazısı

2018 Nisanda kadroya geçen belediye ve kadrolarda çalışan taşeron işçiler tam olarak ne kadar maaş alacak?

NET 2.094.12 TL MAAŞ ALACAKLAR
TİS zammı ve asgari ücret artışı ile kadroya geçirilen işçiler vergi kesintileri sonrasında net olarak 2.094,12 TL maaş alacaklar.

Belediye Taşeron İşçi Maaşları En Düşük 4 Bin 100 TL Oldu Tıklayınız

*Sosyal yardımlar, yol, yemek, eş, çocuk, yakacak vb. yardım ve tazminatlar hesaplamaya dahil edilmemiştir. Bekar eşi çalışmayan kişinin net olarak ek ödemeler hariç yapılacak artış miktarı olarak hesaplanmıştır.

DİĞER ÜCRETLER
Kadroya geçirilen ve asgari ücretin yüzdelik fazlası ile çalışan işçiler için ise henüz bir düzenleme mevcut olmadığından şu anki yapılan açıklamalar ve yazışmalar doğrultusunda sadece yüzde 4 TİS zammı alacaklar.

DİSK Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu dikkat çekmiş ve ücretlerin asgari ücret civarına düşeceği uyarısında bulunmuştu.

Çerkezoğlu açıklamasında şöyle konuşmuştu;

'ÜCRETLER DÜŞECEK Mİ?
Kadroya geçişi yapılan işçiler için 6'şar aylık dilimlerde verilecek olan yüzde 4+4 zam ile ücretlerin fiilen asgari ücret civarına düşeceğine değinen Çerkezoğlu "YHK tarafından bağıtlanan toplu iş sözleşmesine göre 375 sayılı KHK kapsamındaki işçilerin 1 Ocak 2018 tarihindeki ücretlerine her 6 ayda bir yüzde 4 oranında zam yapılmaktadır. Bu zamlar 2019 ve 2020 yılları için de aynı şekilde uygulanacaktır.

375 sayılı KHK kapsamındaki işçilerin 1 Ocak 2019 tarihindeki ücretlerine (2019 yılı için belirlenen yeni asgari ücret üzerinden) yüzde 4 zam yapılacaktır. Böylece 375 sayılı KHK kapsamındaki işçilerin ücretleri fiilen asgari ücret civarına mahkum edilecektir." dedi.

EN DÜŞÜK ÜCRET NE?
Asgari ücretteki artış oranı %26 olarak açıklanması ile asgari ücret üzerinden maaş alan kadrolu işçilerin sözeleşmeleri ile asgari ücret artışındaki oran arasında büyük fark oluştu. İş Kanunu asgari ücretin altında çalışanlara ücret ödenemeyeceğini düzenlediğinden taşeron şirketlerden kadroya geçen işçilerin en düşük maaşı asgari ücret düzeyine tamamlanacak.

TİS ZAMMI
Asgari üretin üzerine kadroya geçen işçilere YHK kararı ile yürürlüğe giren toplu iş sözleşmesi hükümlerine göre yüzde 4 zam yapılacak.

AK PARTİ TAŞERON GÖRÜŞMESİNDE EK ZAMMA İLİŞKİN ÇOK ÖNEMLİ İPUÇLARI KONUŞULDU HABERE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

TAŞERON İŞÇİLER FACEBOOK GRUBUMUZA KATILARAK BİZLERİ TAKİP EDİN 

HABER TAŞERON FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDEREK İŞÇİ HABERLERİNİ İLK SİZ ÖĞRENİN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum