4/Dli Taşerona Çözüm için TİS Şart! 2019 Taşeron Maaş zamları kafaları karıştırdı

4/Dli Taşerona Çözüm için TİS Şart! 2019 Taşeron Maaş zamları kafaları karıştırdı

4/Dli Taşerona Çözüm için TİS Şart! 2019 Taşeron Maaş zamları kafaları karıştırdı

Taşeron şirketlerden kadroya geçen işçiler için talepler yapılmaya devam ederken birkaç belediyeden TİS haberleri ile belediye şirketlerine geçen işçilere maaş iyileştirmeleri haberleri geliyor.

KALICI ÇÖZÜM İSTİYORLAR
Tüm kadroya geçen işçiler düşünüldüğünde çok sınırlı bir sayıda da olsa iyileştirme alan işçiler için sevindirici olarak karşılanıyor. Fakat gerek 4/D'li sürekli işçi kadrosuna geçen gerekse de belediye şirket işçiliği kadrosuna geçen ve sayıları yaklaşık 900 bini bulan işçiler kalıcı bir çözüm istiyorlar.

ÇÖZÜM İÇİN TİS İSTİYORLAR
Taşeron şirketlerden kadroya geçen işçiler en başta yıllık olarak düzenlenen 4+4'lük zamda açıklanan enflasyon rakamları ile mağdur oldular. Geçen yıldan yaklaşık %12,3 maaş zammı yaşayan işçiler diğer kadrolu işçilerden de birçok yönü ile farklı sosyal ve ekonomik haklara sahipler. Bu nedenle geçici çözümlerin sorunları kapatmadığını ifade eden işçiler bu yıl yapılacak olan kamu işçileri toplu iş sözleşmesine dahil olmak istiyorlar.

635 TL'LİK YAPILAN ZAMLAR
Başta İstanbul, Antalya, Bursa olmak üzere seyyanen yapılan artışlar brüt rakamlara ulaştığında daha da azalıyor. Bu yapılan zamlar kamuoyunda sanki tüm kadroya geçen işçilere verilmiş zam olarak algısı oluştursada gerçekte sadece bazı belediyelerin insiyatiflerini kullanarak işçilere değişik yöntemlerle verdikleri artışlar oldu.

ZAMLAR SINIRLI SAYIDA PERSONELİ KAPSADI
Örneğin Antalya Belediyesi'nde zam bir protokol ile yapılırken diğer belediyelerde toplu iş sözleşmelerinde kadroya geçen işçilerin dahil edilmesi ile gerçekleştirildi. Bu yapılan zamlar yaklaşık 900 bin kişinin kadro ve şirketlere geçtiği düşünüldüğünde çok sınırlı bir sayıya tekabül etmektedir.

4/D'Lİ SÜREKLİ İŞÇİLER HİÇ ALAMADI
Belediyelerde yapılan bu artışlardan sayıları yaklaşık 450 bin civarında olan sürekli işçiler ise hiçbir şekilde faydalanamıyorlar. Aynı zamanda protokol ve sözleşme yapmayan belediyelerdede ekstra bir maaş artışı yapılmıyor.

'İLLAKİ AŞAĞIDAKİ DİLLE Mİ YAZALIM'
Kadroya geçen işçiler için gerek sendikaların ifadeleri gereksede kendi çabaları ile başlattıkları örneğin Meclis'e 2019 TİS için dilekçe kampanyası, farklı imza ve dilekçe kampanyaları gibi faaliyeterle konu kamuoyunda gündeme gelmeye başladı. Fakat kalıcı bir çözüm için henüz bir resmi açıklamanın olmaması taşeron şirketlerden kadroya geçen işçiler için hayal kırıklığı oluşturdu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.