4/D'li Taşerona Ek Ödeme İçin Kanun Teklifi Verildi

4/D'li Taşerona Ek Ödeme İçin Kanun Teklifi Verildi

Taşerondan kadroya geçen yaklaşık 900 bin işçiden Sağlık Bakanlığı ve Üniversite hastanelerinde çalışanları ilgilendiren bir kanun teklifi verildi. Teklifte 4857 sayılı iş kanuna tabi olan personellere ilave ödeme yapılmasını talep etmekte

Taşeron işçilerin tediye ikramiyesi ödemeleri normal ödeme takvimine göre Mayıs ayında hesaplara yatırılacak. Peki bu ödemeler corona virüs ile mücadele kapsamında daha erkene alınır mı? Tediye ikramiyelerinin 2. taksiti Nisan ayında ödenir mi? Taşeron iken kadroya geçen Sağlık Bakanlığı ve kamu işçilerini ilgilendiren bir kanun teklifi gündeme geldi. 2020 yılı ikinci tediye ikramiye ödemesine az bir süre kala Koronavirüs süresince sağlık Bakanlığında çalışan işçilere bir maaş ikramiye verilmesi öngörülüyor.

2020 TİS için 4/D Kamu İşçisi Taşerona Çifte ZAM tıklayınız

4/D Kamu İşçi Maaş Zammı Tis Görüşmeleri 2021 Yılına Alındı! tıklayınız

2020 4/D KHK Kadrolu İşçilerin Tediye Ek Ödemeleri TABLO tıklayınız

Taşerondan kadroya geçen yaklaşık 900 bin işçiden Sağlık Bakanlığı ve Üniversite hastanelerinde çalışanları ilgilendiren bir kanun teklifi verildi. 

Teklifte 4857 sayılı iş kanuna tabi olan personellere ilave ödeme yapılmasını talep etmektedir.

tediye-005.png

 Sağlık Bakanlığı hastaneleri ile Kamu üniversitesi Tıp Fakültelerinde çalışan iş kanuna tabi personellerin bir defaya mahsus olarak Koronavirüs ile mücadele süresi boyunca her ay bir maaş tutarında ilave tediye verilmesi istenildi.

Çalışma Bakanlığı tarafından uygulanan ödeme takvimine göre bakanlık tediye ikramiyesi ödemelerinin ilk taksitini Ocak ayı sonunda çalışanların hesaplarına yatırdı. İkinci taksit ödemelerinin ise Mayıs ayı sonuna doğru olması bekleniyordu. Ancak corona virüs ile mücadele sürecinde çok sayıda ödemenin erkene alınmasıyla çalışanlar ödemelerin daha erken yapılıp yapılmayacağını merak etmeye başladılar. Çalışma Bakanlığı'nın bu konuda herhangi bir açıklaması bulunmuyor. Bu süreçte ödemeler normal planladığı dönem olan Mayıs ayı sonunda yapılacak.

Devlete ait olan şirket ve kurumlar ve Belediyelerde çalışan işçi statüsünde çalışan personele verilen ek ödemedir. Kamuda çalışan taşeron işçilere yıl başından beri 4 taksit şeklinde tediye ödemesi gerçekleşiyor.

 Kamuda görev yapan 4d işçilerin tamamına 13 günlük ücretleri üzerinden tediye ödemesi yapılacak. Bu kapsamda asgari ücretle çalışan bir işçiye 13 günlük ücreti karşılığı en az 913 TL ilave tediye ödenecek. 

Kamu işçisinin ücreti arttıkça eline geçen tediye miktarı da artacak. Örneğin, 3.000 TL brüt ücreti olan bir kamu işçisine 929 TL, 3.500 TL brüt ücreti olan kamu işçisine 1.084 TL, 4.000 TL brüt ücreti olan kamu işçisine 1.239 TL ilave tediye ödenecek. Ocak ayı ilave tediyeleri vergi dilimi en düşük seviyede olduğu için yüzde 20 üzerinden vergilendirilecek.

2020 TİS için 4/D Kamu İşçisi Taşerona Çifte ZAM tıklayınız

900 Bin 4/D Taşeron 2020 Maaş Zammı İptal! TIKLAYINIZ

KORONAVİRÜS SEBEBİYLE İŞTEN ÇIKAN TAŞERON İŞÇİLER TAZMİNAT ALABİLİR Mİ? Son Dakika Haberi Okumak İçin TIKLAYINIZ!

SON DAKİKA 4/D TAŞERON MAAŞ TEDİYE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum