4/D'li ve Kadro Alamayan Taşeronlar için Önemli açıklamalar

4/D'li ve Kadro Alamayan Taşeronlar için Önemli açıklamalar

4/D'li ve Kadro Alamayan Taşeronlar için Önemli açıklamalar

4 D li ve Kadro alamayan taşeronlar için önemli açıklamalar geldi

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, başta KİT‘ler olmak üzere kadro alamayan taşeronlara dair önemli açıklamalar yaptı.

Hak-İş olarak kadro alamayan işçiler konusunda çeşitli toplantılar yaptıklarını söyleyen Mahmut Arslan, bu konuda Ankara’da yaptıkları toplantılara Türkiye’nin pek çok bölgesinden kadro alamayan taşeronların da katıldığını söyledi. Bu toplantılarda başta KİT’ler olmak üzere kadro alamayan taşeronların durumlarını enine boyuna masaya yatırdıklarını bildiren Arslan, durumu özetledi.

KİT’lerin kadro alabilmesi için bir kararname çıkarıldığını hatırlatan Arslan, fakat bu kararnamede KİT yöneticilerine bir süre verilmediğini, belirli bir tarih verilmemesinden ötürü KİT’lerdeki taşeronların maalesef aradan 1 yıl geçmesine rağmen kadro bulamadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ‘bu konuyu çözdük’ diyerek KİT’lerin durumuna dair açıklaması olduğunu belirten Arslan, devletin düzenleme yaptığı halde KİT yönetim kurullarının bir düzenleme yapmamasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Doğrudan hükümete seslenen Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, bu kararnamenin yeniden gözden geçirilmesini ve süre konmasını talep etti ve KİT’lerde de bir düzenleme ihtiyacı olduğunu hatırlattı.

KİT bünyesinde olmayıp kamuda kadro alamayan işçilerin durumuna da değinen Mahmut Arslan, hastane bilgi yönetimde çalışanlar, yemekhanede çalışanlar, kiralık araç şoförü ve jokerler, yüzde 70 ve 4 Aralık mağduru gibi kadro alamayan taşeronlar için Hak İş’te bir komite çalıştığını ve bakanlıklarla görüşmelerin yapıldığını söyleyen Arslan, bu konuda gerekenin yapılması için tüm çalışmaların yapıldığını bildirdi.

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum