4/D'li ve Taşeron İşçiler İçin Önemli Uyarı

4/D'li ve Taşeron İşçiler İçin Önemli Uyarı

Çok Önemli Taşeron Yasal Uyarı

Sivas Valiliği sendika seçimleri ve sendika üyeliği hakkında yazı yayınlayarak kamu kurumlarını uyardı.

Tüdemsaş Genel Müdürlüğü'ne hitaben yazılan fakat tüm kamu kurum ve kuruşullarına gönederilen yazıda kamu görevlilerinden sendika üyeliği ve seçimlerine müdehalede bulunmmamarı bu davranışlarda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacağı belirtildi.

Yazıda ayrıca kişinin sendika üyeliği nedeniyle görevinde farklı muamele ve çalışma koşullarına tabi tutulamayacağıda belirtildi.

AYRIM YAPILAMAZ

İldeki tüm kamu kurum ve kuruşlarına gönderilen yazıda "Sendika üyeliğinin çalışanın kanuni hakkı olduğu belirtilerek kamu işvereni kamu görevlileri arasında sendika üyesi olmaları veya olmamaları nedeniyle bir ayrım yapamayacağı açıktır" denildi.

BAZI İDARECİLER TELKİN VE TAVSİYEDE BULUNDUĞU BAŞVURUSU

"Kanunun kesin hükmüne rağmen bazı idarecilerin sendika seçimlerinde oylamaya müdahil oldukları, sendika üyeliği konusunda telkin ve tavsiyelerde bulundukları Valiliğimize muhtelif zamanlarda yapılan başvurulardan anlaşılmaktadır"

SORUŞTURMA BAŞLATILIP SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

"Kamu idarecilerinin, sendika seçimleri ve üyelikleri ile ilgili herhangi bir konuda müdahil olmamaları, bunlara tevessül eden yöneticilerin hakkında Valilik Makamınca gerekli soruşturma başlatılacak ve 4688 sayılı kanunun 38/b maddesi gereğince Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.