5 Bin TL borca 2 Bin TL Kazanç! İşte Nasıl Olduğu

5 Bin TL borca 2 Bin TL Kazanç! İşte Nasıl Olduğu

5 Bin TL borca 2 Bin TL Kazanç! İşte Nasıl Olduğu

5 Bin TL Borca 2 Bin TL Kazanç olur mu demeyin haberimizi okuyun...

Kredi kartı borçlarının yapılandırmasında yüzde 1.10 faiz uygulanacak. 5 bin lira borç 5 bin 800 liraya bitecek. Gecikmeye düşerse ödenecek rakam 7 bin lirayı geçecekti. Tüketici kazançlı çıkacak.
Kredi kartı borçluları için getirilen yeni fırsat düşük faizlerle tüketicinin kazanmasını sağlıyor. Ziraat Bankası kart borçlarını yapılandırırken 24 aya kadar vade de yüzde 1.10 , 60 aya kadar vadede ise yüzde 1.20 oranında faiz uyguluyor..


Bu faiz oranları şu anda piyasada uygulanan tüketici faiz oranlarının yarısından bile az olduğu için tüketici her halde kazançlı çıkıyor Kart borcunu bu yapılandırmayla ödemeyen bir tüketici gecikmeye düşerse bu kez yüzde 2.75'lik faizle muhatap oluyor..

Yapılandırma faizlerinin iki katından fazla olan bu faiz oranıyla borç ödenemez noktalara taşınıyor ve daha sonra da haciz aşamasına geçiliyor. Burada hem mahkeme masrafları hem vekalet ücretleri hem de temerrüt faiziyle küçücük borç büyük bir meblağ haline geliyor..

NASIL ÖDENECEK
Bankaya gelir belgenizle gittiğinizde yetkililer sizin diğer bankalara olan kredi kartı borcunuzu çıkartıyorlar. Bir ödeme planı sunuluyor ve yüzde 1.10-1.20 oranlarındaki faizlerle kredi açılıyor. Bu kredi diğer bankalara aktarılarak sizin borcunuz kapatılıyor..


Borç kapatılırken kredi kartınızda kapatılıyor ve sorunlu karttan kurtulmanız sağlanıyor. 5 bin lira kredi kartı olan bir tüketicinin 24 ay vadeyle bu borcu kapatması halinde ödeyeceği toplam yüzde 1.10 faiz oranıyla tutar 5 bin 886 lira oluyor..

Bu tüketici yapılandırmadan yararlanmadan gecikmeye düşerse 24 ayda ödeyeceği tutar ise 7 bin 177 lirayı buluyor. Böylece tüketicinin cebinden 2 bin liraya yakın fazladan para çıkıyor..Takvim

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.