5 Bin Ücretli Öğretmene Kadro Verilmesine MHP Milletvekilinden Tepki

5 Bin Ücretli Öğretmene Kadro Verilmesine MHP Milletvekilinden Tepki

5 Bin Ücretli Öğretmene Kadro Verilmesine MHP Milletvekilinden Tepki

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz: Ücretli öğretmenlere kadro verilmesi hakkında mecliste konuştu. Şubat 20 bin öğretmen atamasında 5 bin ücretli öğretmene kadro verilmesi, haksızlıktır dedi. 

Fahrettin Oğuz Tor'un Konuşöalarından satır başları haberimizde. 

Ücretli öğretmen atamaları ile ilgili meclis tutanaklarına yansıyan o konuşmalar:

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor "Değerli milletvekilleri, bugün birlik ve bütünlüğe her şeyden çok ihtiyacımız olduğu günlerden geçiyoruz. Bu sebeple birlik ve bütünlüğü bozacak her türlü davranıştan kaçınmamız gerektiği açıktır. Bakınız, Millî Eğitim Bakanlığı şubat ayında 20 bin öğretmen alacağını açıklamıştı. Bu defa Sayın Bakan 5 bin öğretmen daha alınacağını, sayının 25 bine çıkacağını… 

Beş yıl ücretli öğretmenlik yaparak öğretmenlik tecrübesini kazanmış kimselere üç katı kontenjana girme şartı olmadan mülakat hakkı verilecek, bununla ilgili bir yasal düzenleme gerekiyor.

"Bu düzenlemeyi tamamladıktan sonra ikisini bir arada, şubat ayında duyurusuna geçeceğiz." diye açıklamalarda bulunmuştu.

Hâlbuki, daha önce konuyla ilgili olarak kamuoyundan gelen tepkiler üzerine Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı "Şu anda böyle bir çalışmamız yok, böyle bir şey yok, bunlar yanlış." diyerek konuyu yalanlamıştı.

Sayın Bakan ile Sayın Müsteşarın farklı ve çelişen açıklamalarda bulunmalarının ne anlama geldiği kendilerinin takdir edip bileceği bir konudur. 

Daha sonra konu Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulan torba yasa tasarısında yer aldı. Tasarıda, beyanların dışında yeni bir düzenlemeyle karşılaşıldı. Ek ders ücreti karşılığında Millî Eğitim Bakanlığında görev yapmış olanların 540 gün sigorta primi ödemiş ve 2017 yılı KPSS'ye girmiş olmaları şartıyla 5 bin kişilik ek kontenjana kavuşabilecekleri öngörüldü.

Değerli arkadaşlar, ücretli öğretmenler için getirilen bu ayrıcalık, maddi olarak çok ihtiyacı olduğu hâlde ücretli öğretmenlik yapamayanlar açısından hakkının yenilmesine sebep olacaktır. Bu, yüz binlerce atama bekleyen öğretmenlere haksızlık da olacaktır. Bu konuda hak, vicdan, merhamet düşünülmeden, "Nasıl olsa geçmiş yıllarda ücretli öğretmen olarak görevlendirilenlerin çoğu bizden." diye düşünülüyorsa bu anlayışın ülkeye bir faydası olmamıştır, olmayacaktır. 

Konunun kamuoyunu, öğretmen adaylarını ve ailelerini ilgilendiren kısmı, biraz ilgisi bulunan hemen herkes bilir ki ücretli öğretmen kesinlikle sübjektif yöntemlerle görevlendirilirler.

Son yıllarda, ücretli öğretmenlerin -istisnaları geçiyorum- iktidar partisi milletvekilleri, parti il ve ilçe yöneticileri, Hükûmetin desteklediği sendika, orta ve üst düzey bürokratlar ve hatırlı kişilerin tavassutlarıyla görevlendirildiği yönünde kamuoyunda çok yaygın bir kanaat vardır. eğer yasal düzenleme gerçekleşirse KPSS puanları düşük bile olsa beş yıldan beri ve/veya daha fazla tavassut ve torpille ücretli öğretmen olarak görevlendirilenlerin öğretmenliğe atanmalarının önü açılmış olacaktır.

Eğitim fakültelerinden mezun olanların sayısı yüz binleri bulmuştur. 

Bu yüz binlerin ve bunlardan KPSS'de yüksek puan almalarına rağmen son iki yıldan beri uygulanan mülakatlarda başarısız sayıldığı için atanamayanların ızdırabı devam edecektir, hatta adaletsiz bu uygulama vicdanları yaralayacaktır, tabii milyonları bulan ailelerini de.

Bu, önceden yapılan torpillerin meşrulaştırılması anlamındadır. Değerli milletvekilleri, hafta sonu Kahramanmaraş Göksun ilçemizdeydim.

Büyükkızılcık Mahallesi'nde Mehmet Demir isimli kardeşimiz, öğretmenlik sözlü sınavında kızının 80'den fazla puanı olduğu ve hiçbir eksiği olmadığı, sözlüde de başarılı olduğu hâlde sırf torpili olmadığı için kızının kazandırılmadığını, torpilli 70 civarında puanı olanların kazandırıldığını belirterek sözlü sınava isyan ettiğini, kaldırılması gerektiğini herkesin huzurunda haykırmıştır. 

Değerli milletvekilleri, bunları yapmayalım diyorum, adaletten, hak hukuktan ayrılmayalım, vicdanları yaralamayalım diyorum, zira bugün birlik ve bütünlüğe her şeyden fazla ihtiyacımız var diyorum. Yüce heyetinizi saygılarımla selamlıyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum