50 Bin KİT Taşeronu Heyecanlandıran HABER

50 Bin KİT Taşeronu Heyecanlandıran HABER

50 Bin KİT Taşeronu Heyecanlandıran HABER

Kamu İktisadi Teşebbüslerinde (KİT) görev alan yüzbinlerce kit taşeronu müjdeli haberler bekliyor

işte son gelişmeler

Kamu İktisadi Teşebbüslerinde (KİT) görev alan binlerce çalışan kadro için herhangi bir gelişme olup olmadığını merak ediyor.Tür-İş Başkanı Ergün ATALAY, Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'u makamındaki ziyaretinde, KİT Taşeronlarının durumunu da dile getirdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'u makamında ziyaret eden Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, görüşme sonrası yaptığı açıklamada,

KİT'lerle ilgili beklenti var, 85 bin insan 'Ne zaman kadroya geçeceğim' diye bekliyor. Kıdem tazminatı konusunu da görüştük.Sayın Bakan, taraflarla konuşmadan bununla ilgili bir çalışma yapmayacağını ifade ediyor."dedi.

Atalay, 24 Haziran seçimleri öncesi 700 bine yakın taşeron çalışanın kamuda kadroya geçirildiğini, KİT'lerdeki 85 bine yakın çalışanın da mutlu bir haber beklediğini söyledi. Atalay, şunları kaydetti:

"Bu KİT'lere bir çözüm bulmak lazım. Bu bizim kanayan bir yaramız. KİT'leri halletmeden, 'taşeronları kadroya geçirdik.' diyemezsiniz. 100 kilometre yol yaparsınız, 100 metresini bitiremezsiniz tamamlanan yolu kimse düşünmez, herkes 100 metre kalan yolu söyler. Onun için KİT'ler bitmeden taşeronların kadroya geçmesinin keyfini kimse yaşayamıyor." Türkiye

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.