50 Bin Lira Hibe Kredi Desteği ŞARTLARI

50 Bin Lira Hibe Kredi Desteği ŞARTLARI

KADINLARA 50 BİN TL GERİ ÖDEMESİZ KREDİ!

Ev hanımlığı zor zanaat... Yemek yapmak, çocuk bakmak, ütü, bulaşık gibi uzayıp giden bir liste var. Şimdi bu yetenekleri kullanarak para kazanabilirsiniz. Aile bütçesine katkı sağlama yöntemlerini sizin için derledik.

ÖZGÜL ÖZTÜRK

Ev kirası, elektrik, su, doğalgaz faturaları, mutfak masrafları, giyim, çocukların eğitim giderleri... Ortalama bir Türk ailesinin her ay ödemesi gereken masrafların sadece bir bölümü bunlar. Hal böyle olunca geçim de zor. Ailede eğer 2 kişi çalışıyorsa bir nebze ama tek kişinin geliriyle bir evin geçimini sağlamak bu devirde neredeyse imkansız. Bu nedenle özellikle büyük şehirlerde yaşayan ve ortalamanın altında gelir grubuna sahip olan aileler için ek gelir getiren işler yapmak şart.

GELECEĞİNİ GARANTİYE ALIYOR

Eğitim hayatını tamamlayıp mesleğini eline alan kadınların çoğu bir işyerinde çalışıp aile ekonomisine katkıda bulunuyor. Ancak günümüzde meslek sahibi olsun ya da olmasın birçok ev hanımı da ev ekonomisine destek olmak için her gün evde yaptığı işleri pazarlıyor ve bundan gelir elde ediyor. On parmağında on marifet ev hanımları bu şekilde hem ekonomik durumlarını düzeltiyor hem de çocuklarının ve ailesinin geleceğini garanti altına alıyor. Siz neden onlardan biri olmayasınız?

İHTİYAÇLARI TESPİT EDİN

"Peki bunun için nereden başlamam gerekiyor?" diyorsanız onları da sizin için yazımızda derledik. Evden iş yapmaya karar verdiğinizde ilk olarak ne tür bir iş yapmak istediğinize karar verin. İş seçiminizin yeteneğinize uygun olmasına dikkat edin. İş seçiminde bulunurken çevrenizde aynı işleri yapanları araştırın. Onların verdiği hizmetlere ve müşteri durumlarına bakarak bir fikir edinin. Yaşadığınız yerdeki ihtiyaçları tespit edin. İnsanların ne istediklerini ve neye ihtiyaç duyduklarını anlamaya çalışın. İhtiyaç duydukları şey sizin de ilgi alanınız içindeyse ve bu konuda iyiyseniz kesinlikle denemelisiniz.

50 bin liralık destek sağlanıyor

İşinizden elde edeceğiniz geliri ve buna karşılık yapmanız gereken harcamaları iyi hesaplayın. İşinizi kurmak için gerekli olan sermayeniz yoksa da endişelenmenize gerek yok. KOSGEB kadın girişimcilere 50 bin TL geri ödemesiz devlet destekli kredi imkanı sunuyor. Kadın girişimcilere destek amaçlı sunulan kadın girişimci kredisi ev hanımları için büyük avantajlarla sunuluyor. KOSGEB’in bu imkanlardan faydalanmak isteyen kadınların tek yapması gereken ise KOSGEB’in düzenlediği ücretsiz girişimcilik kurslarına katılıp, Uygulamalı Girişimcilik Sertifika’sını almak.

KOSGEB 50 Bin Lira Hibe Kredi Desteği

İşyeri açmak isteyenlere KOSGEB desteği

Kosgeb yeni iş kuracak olan girişimcilere 50 bin lira hibe 100 bin lira faizsiz kredi veriyor. Üstelik kefil yok, senet yok, hiçbir şey yok. Sadece kosgeb’ in hazırladığı 32 saatlik kursa katılmanız ve iş projesi hazırlamanız isteniyor. İster bakkal dükkanı kurun, ister iş yerinizi büyütün, giyim mağazası açın, hayvansal alanda veya tarım alanında bir yatırım yapın, kosgep kadın girişimciye, esnafa, çitçiye herkese göre kosgeb’de destek mevcut. Detaylar haberimizde…

Kosgeb’den iş kuranlara destek

Kosgeb tarafından iş kuranlara 50 bin Tl. hibe kredi ve bu kredinin yetmemesi durumunda 100 bin lira sıfır faizli 2 yıl geri ödemesiz Devlet Destekli kredi veriyor. Ülkemiz de birçok girişimci KOSGEB’ e yapmış olduğu başvuru sonucunda, kosgeb hibe kredi desteği ile işini kurdu veya büyüttü. Şimdi tüm genç girişimciler, Kosgeb merkezlerine yapacağınız başvuru ile sizde bankalara ihtiyaç duymadan devlet destekleri ile kendi işiniz kurabilirsiniz.

Küçük ve orta ölçekli işletmeleri destekleme idaresi başkanlığı (KOSGEB) iş kurmak isteyen veya işini büyütmek isteyen tüm girişimcilere KOSGEB geri ödemesiz hibe kredisi veriyor. Tabi bu krediyi alabilmek için çeşitli şartlar mevcut. Öncelikle KOSGEB’ e kayıt olarak 70 saatlik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılmanız birinci şart. Bu eğitim sonrasında kurmak istediğiniz iş ile ilgili ayrıntılı bir iş planı hazırlamanız gerekiyor. Bu iş planı ile KOSGEB’ e başvuran ve iş planı onaylanan herkes hibe kredi alabiliyor.

Hangi sektörlere kredi veriliyor?

Devlet eliyle verilen kredi ve hibelerin asıl amacı ekonominin canlanması, yerli üretimin arttırılması ve işsizliğin önlenmesi adınadır. Ülkenin dışa bağımlı olmadan, kendi kendine yetebilen, kendi ürünlerini üretip, kendi pazarında satabilen hatta bu ürünleri dış ülkelere pazarlayabilme seviyesine gelmesi amaçlanıyor. Kosgeb hibe kredileri bu büyümeye büyük katkı sağlıyor.

Kosgeb tarafından verilen 50 bin lira hibe ve 100 bin lira 0 faizli kredi için iş kurmak isteyen genç girişimciler, 2016 yılında açılan kurslara katılıyor ve geliştirdikleri projeleri sunarak geri ödemesiz ve faizsiz kredi olanağından yararlanıyor.

Bu yazıda anlatılan 150 bin lira destek, adından anlaşılacağı üzere iş kurmak isteyenlere verilen bir destek paketidir. Bu para hiç kimseye elden teslim edilerek, sıfırdan iş kurmak üzere verilmez. Bu para fatura karşılığında ve girişimcinin faturalandırdığı giderlere binaen ödenmektedir.

İş kurmadan hibe alınabilir mi?

Kosgeb‘ e başvurmadan, eğitim almadan, herhangi bir faaliyet için Kosgeb 50 bin lira hibe kredi verilemiyor. Bazı girişimciler tarafından KOSGEB‘ in vermiş olduğu girişimcilik kredi ve hibelerinin iş kurmak için belirli bir sermayesi olanlara verildiğini öne sürerek, bu duruma tepki gösteriyor.

Mucitlere 75 bin lira

Üniversite mezunu olup, deneyim kazandığı ve eğitimini aldığı iş kolunda kendi işyerini açmak isteyen ”Cesur” girişimciler ile ”Mucit” girişimciler ve tekno kentlerde faaliyet gösteren, patenti alınmış her türlü buluş/icat/yeni fikri faaliyete geçirmek isteyen girişimciler ise 75’er bin TL’ye kadar krediden yararlanabilecektir. Bu kredi Kosgeb desteği ile Halk Bankası tarafından verilecektir.

KOSGEB sitesini ziyaret edebilirsiniz.

50 bin lira hibe kredi başvurusu nasıl yapılır?

Kosgeb’ den hibe kredi alabilmek için, Kosgeb tarafından verilen uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılabilirsiniz.  Kosgeb kurs tarihlerini takip ederek size en uygun merkezde ki kurslara katılmalı ve 32 saatlik kurs süresi sonunda, destek için başvuru yapmalısınız. Eğer Devlet’ten destek almak istemiyorsanız, özel banka kuruluşlarının KOBİ kredileri ve iş kurma kredilerine başvurabilirsiniz.

Artık KOSGEB önce işyeri açma zorunluluğunu da kaldırdı. Kursa katılıp ön onay alan herkes girişimci destek programına başvuru yapabiliyor. Sermayesi olmayan iş kurduğu zaman destek alıp alamayacağını bilmeyen kişiler için bu uygulama ile ön onay işlemi destekle beraber işyeri açılmasını gündeme getirdi.

2017 yılında 230 bin esnafımızın için yeni bir proje ile sıfır faizli 50 bin lira verilmesi kararlaştırıldı ve destek başvuruları başlatıldı. Daha önce Halkbank ve Kooperatif aracılığı ile başvuranlar haricinde tüm esnafımız KOSGEB’e kayıtlı olsun olmasın bu destekten faydalanabiliyor. Başvurular sifirfaiz2017 kosgeb sitesinden yapılabiliyor.

Yeni iş kurmak isteyen gençlerimize ve tüm girişimcilere 50 bin lira hibe kredinin başvuruları halen devam ediyor. Devletten destek alarak, küçük bir işyeri açmayı düşünüyorsanız sizde hemen KOSGEB’e başvuru yapabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum