50 BİN TL YE KAMUDA ÖĞRETMEN OLDULAR

50 BİN TL YE KAMUDA ÖĞRETMEN OLDULAR

50 Bin TL’ye Öğretmen Atandım

KPSS’den aldıkları düşük puanlar nedeniyle atanamayan öğretmen adaylarını 50 bin liraya özel öğretim öğretmeni olarak atayan 44 sanıklı çete davasında ifadeler dinleyenleri şaşırttı.

Adana’da kendi branşlarında atanamayan öğretmen adaylarının, para karşılığı sahte diplomalarla özel öğretim öğretmeni olarak atanmasının sağlandığı iddiasına ilişkin 44 sanığın yargılandığı davaya çetenin elebaşı olduğu iddia edilen ve hakkında 306 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık Ziya K. da katıldı.

İfadesi alınan sanık Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunu olduğunu belirten sanık Ayşin K. şunları söyledi, “KPSS’den 58 puan almıştım. Engin C, yasal yollardan atamamın yapılabileceğini söyleyerek benden mezun olduğum beden eğitimi bölümüne ait çıkış belgemi, ÖSYM şifremi aldı. Başvurunun İmamoğlu ilçesinde yapılacağını söyledi. Bize bu işin bir maliyeti olduğunu söylemişti.

Başvuru yaptıktan sonra cep telefonuma atandığıma dair mesaj geldi. Gaziantep’te bir ilkokula özel eğitim öğretmeni olmuştum, göreve başladım. 25 bin lirayı Ziya K’ye elden teslim ettim. Bir yıl kadar çalıştım, ancak daha sonra okula müfettiş geldi. Sahte belgelerle müracaat ettiğimi söyledi ve görevden el çektirildim. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Milli Eğitim Bakanlığından daha sonra aldığım maaşı ödemem konusunda bir tebligat geldi ancak henüz ödeyemedim.” 40 bin lirada anlaştık Funda Y. de KPSS’den aldığı 57 puanın atanmasına yetmediğini belirterek, Yusuf İ. ile tanıştığını ve kendisine istediği belgeleri verdiğini anlattı.

Funda Y, şunları kaydetti: “Bayram Ü’nün odasında hangi illere atama yapılacağının listesi çıkarılmıştı. Gördüğüm belge Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü’ne ait geçici mezuniyet belgesiydi. Bayram Ü. bana devletin böyle bir imkan tanıdığını, bu belgeyle başvuru yapabileceğimi söyledi.” Bunun “mucize” olduğunu söylediğini aktaran Funda Y, kendisini şöyle savundu: “Ancak o da ‘Bizim de mucizelerimiz var’ şeklinde sözler söyledi. Bayram Ü. ile Seyhan Milli Eğitim Müdürlüğüne geldik. Memura belgeleri verdim. Ertesi gün de internetten baktığımda Hatay ili Kırıkhan ilçesindeki okula özel eğitim öğretmeni olarak atandığımı gördüm.

Yusuf İ. benden bu işler için 50 bin lira istedi. ‘Devletin bu paraya ihtiyacı mı var?’ diye söyleyince Yusuf da bana bunu atamayı yapan yukarıdaki kişilere vereceğini söyledi. Kırıkhan’a gidip göreve başladım. 40 bin lira Yusuf’a para verdim. 11 ay kadar çalıştım ancak sonra müfettiş geldi.” vatan  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.