50 yaş ve üstü kişiler ile ilgili flaş karar: 3. Doz aşı yapılacak!

50 yaş ve üstü kişiler ile ilgili flaş karar: 3. Doz aşı yapılacak!

 Birçok ülke vatandaşlarına 2 doz aşı vururken İngiltere’de flaş bir karar alındı.

Yapılan son açıklamalara göre, ülkede 50 yaş ve üstü kişilere, bakımevi sakinleri ile sağlık ve sosyal bakım çalışanlarına üçüncü doz aşı vurulacak.

İlk kez Çin’de adını duyuran Covid-19 birçok ülkede etkili olmaya devam ediyor. Bu nedenle salgın ile mücadelede ülkeler yeni kararlar alıyor. Son olarak Ortak Aşılama ve Bağışıklık Komitesi (JCVI), 50 yaş ve üstü kişilere, bakımevi sakinleri ile sağlık ve sosyal bakım çalışanlarına 3. Doz aşının uygulanabileceğini duyurdu.
 
3.dozlarda mRNA aşılarının tercih edileceğini ancak alternatif olarak yarım doz Moderna aşısının da kullanılabileceğini bildiren komite, bu aşıların ikinci aşıdan 6 ay sonra yapılabileceğini ifade etti.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan JCVI Başkanı Profesör Wei Shen Lim, gençlerin hatırlatıcı doza ihtiyaç duymayabileceğini sözlerine ekledi.

Türkiye’de 4 doz aşı
Türkiye’de yabancı ülkelere seyahat edeceklere yönelik ise 4. Doz aşı uygulamasına başlandı. İki doz Sinovac ve bir doz BioNTech yaptıranlara dördüncü doz aşı uygulanabiliyor. Konu hakkında açıklamada bulunan Bakan Koca, “İlgili ülke düzenlemelerine uymak üzere 2 doz mRNA aşısı olmayı talep eden kişiler için özel bir düzenleme yapılmıştır. Özel seyahat için talep edilmesi dışında ek bir aşı gerekliliği yoktur.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.