55 Bin PTT Memuru Alınacak: İŞTE ŞARTLAR

55 Bin PTT Memuru Alınacak: İŞTE ŞARTLAR

55 Bin PTT Memuru Alınacak: İŞTE ŞARTLAR

PTT Genel Müdürlüğünün 55 bin kişilik personel alacağını duyurmasının ardından herkes merakla detayları beklemeye başladı.


Binlerce kişinin başvuru yapmasının ardından gözler tekrar PTT personel ve memur alımına çevrildi. PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik yaptığı açıklamada 60 bin personel alımı daha yapılarak çalışan sayısının 100 bine çıkarılacağını belirtmişti.


5 bin personel alımı gerçekleştirilmiş geriye 55 bin personel alımı kaldı. Peki PTT memur alımı ne zaman olacak? PTT memur alımında aranan şartlar neler? PTT memur alımı başvuru tarihleri belli oldu mu? İşte tüm merak edilen soruların yanıtı.


PTT PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?
Adaylar personel alımlarına ilişkin genel şartlar hakkında çeşitli taleplerde bulunarak personel alım ilanının ne zaman yayımlanacağını araştırıyorlar.


 

 

PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik yaptığı açıklamalarında "Hep birlikte önümüzdeki süreç içerisinde 40 bin kişi olan çalışanımızı Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 bin kişiye çıkaracağız. Nasıl 40 bin kişilik çalışanımızı 100 bin kişiye çıkarıyorsak ekonomimizi de aynı şekilde büyüteceğiz." ifadelerine yer vermişti. Bu açıklamalar kapsamında PTT 55 bin personel alımının 5 yıl içinde tamamlanması beklenmektedir. Ancak personel alımlarının ne kadar süre ile yayımlanacağı hakkında resmi bir açıklama bulunmuyor.


Lise mezunları ve üniversite mezunlarının başvuru yapabileceği PTT personel alımı başvuru şartları ve tarihi belli olur olmaz haberimizden takip edebilirsiniz.


GEÇTİĞİMİZ PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NELERDİR?
Söz konusu ilana başvuru yapacak olan adayların başvurularının kabul edilmesi için adayların bazı şartlara haiz olmaları gerekmektedir. Bu bağlamda Posta Ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi tarafından adaylarda aranan şartlar şöyle:


a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.
b) On sekiz yaşını tamamlamış ve otuz beş yaşından gün almamış olmak.


NOT: 14/05/1984 tarihi ve bu tarihten sonra doğanlar müracaat edebilecektir.
c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.


ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

MEMURLARAHABER.COM ÖZEL HABER

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum